Учора відбулася зустріч Голови Верховної Ради України, в. о. Президента України Олександра Турчинова з делегацією політичної групи «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» у Європейському парламенті на чолі з Ханесом Свободою (на знімку другий праворуч).

 

У ході зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та можливу допомогу з боку Євросоюзу нашій країні на шляху до Європи.

За словами О. Турчинова, для нашої країни європейський вибір є безальтернативним. «Для нас надзвичайно важливою є підтримка ЄС у побудові в Україні демократичної та прозорої системи влади», — сказав він, наголосивши, що нова влада ставить перед собою завдання, щоб «європейські стандарти стали стандартами України».

Окрім того, наголосив керівник парламенту, незважаючи на всі спроби Російської Федерації дестабілізувати ситуацію в Україні, «влада продовжує проводити демократичні реформи в країні та готує зміни до Конституції».

«Ми беремо за взірець демократичну архітектуру ЄС. Формуємо парламентсько-президентську республіку з розширенням повноважень регіональних влад», — зазначив він.

У свою чергу, Х. Свобода наголосив, що нинішня українська влада є «легітимною владою, навіть більше, ніж попередній президент, який займався тим, щоб витрачати бюджетні гроші на власні потреби». «Хочу висловити повну підтримку суверенній та демократичній України та недоторканності її кордонів», — сказав він.

Крім того, в контексті обговорення майбутніх президентських виборів сторони обговорили присутність на них спостерігачів від ЄС.

«Хочу підтвердити, що Україна має всі шанси стати повноцінним членом Європейського Союзу», — підсумував Х. Свобода.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.