Привітання з нагоди 59-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років
Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни — учасники бойових дій і трудового фронту!
Від імені Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів сердечно поздоровляю Вас з 59-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
У цей знаменний день ми ще раз схиляємо перед Вами голови і засвідчуємо свою вдячність за врятування Батьківщини від фашистського поневолення, за підняття її з руїн у повоєнні роки, за розбудову економіки, науки і культури України. Ви врятували Європу від фашизму і зробили вирішальний внесок у підсумки Другої світової війни.
Волею історії і власною долею кожному поколінню наших людей належало пережити немало випробувань. Але те, що випало на Вашу долю, не йде в порівняння з жодними найтяжчими випробуваннями, які знає людство.
Вам — нашим батькам і матерям — нинішнє молоде покоління зобов’язане своїм життям, майбутнім наших дітей і онуків. Без Ваших ратних і трудових подвигів сьогодні не було б України як держави. За все це Вас по праву називають золотим поколінням Вітчизни. І це справедливо.
Ваш подвиг — це жива історія нашого народу, історія з усіма її героїчними звершеннями і невдачами. І цю величну правду історії не вдасться спотворити ніякій політичній кон’юнктурі. Адже історію творять великі люди, а переписують — маленькі.
Щиро бажаю Вам доброго здоров’я, щастя і благополуччя, посильної участі у підготовці і відзначенні 60-річчя Перемоги та 60-річчя визволення України від фашизму. Низькій уклін Вам, дорогі ветерани — і рядові, і капітани, полковники і генерали, підпільники і партизани...
З шаною голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Петро ЦИБЕНКО