Лише добу перебували славні спортсмени брати Клички в Україні. Але встигли побувати в Київраді, поспілкуватися з керівниками столиці, громадськістю, взяли участь у прес-конференції.
Звичайно, багато говорили про нещодавній поєдинок, в якому Віталій, здолавши Коррі Сандерса, виборов звання чемпіона світу за версією WBC. Цю видатну перемогу Віталій присвятив рідній Вітчизні! «У цей успіх вклали свій емоційний заряд дуже багато людей. Тож виграш належить не тільки нам, а всім громадянам України».
На зустрічі в мерії столичний міський голова Олександр Омельченко оголосив, що за рішенням президії колегії міської адміністрації Віталію надано звання почесного громадянина Києва.
Йшлося також і про детективну історію, що виникла навколо поразки Кличка-молодшого в поєдинку за титул чемпіона світу за версією WBО проти Лаймона Брюстера. Вона отримала закручене продовження. На прес-конференції Володимир повідомив, що зникли його аналізи, зроблені після бою з Брюстером. «Я нікого не хочу звинувачувати, бій програно, і Брюстер —чемпіон. Однак це факт: зникли мої аналізи крові та урини, які я здавав, щоб з’ясувати, що сталося насправді. Хочу розібратися в цій поразці. Я професіонал і маю знати все, щоб на майбутнє таке більше не повторилося».
За словами Віталія Кличка, нині всіма цими «темними» справами переймаються відповідні органи США, які ведуть розслідування.
На знімку: Володимир і Віталій Клички під час відвідин Київської міськради.
Залишилися «Порту» і «Монако»
Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Матч-відповідь. 5 травня. «Челсі» (Англія) — «Монако» (Франція). 2:2 (перша зустріч — 1:3). Лондон. «Стемфорд Брідж». 
41 000 глядачів. Голи: Гронк’яр, 22, Лемпард, 44 —Ібарра, 45+2, Морієнтес, 60.
Отже, у фіналі (26 травня) на «Ауфшальке Арені» в Гельзенкірхені (Німеччина) зустрінуться «Порту» і «Монако». Початок зустрічі о 21.45 за київським часом.
На користь справі
Такого заходу не проводили ані за радянських часів, ані тепер на теренах колишнього Союзу. З ініціативи Комітету Федерації футболу України зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ (голова Валерій Никоненко) відбулася перша всеукраїнська зустріч керівників прес-служб футбольних клубів та представників ЗМІ. Вона зібрала 75 учасників з усіх регіонів нашої країни. Футбольні літописці познайомилися один з одним, обмінялися думками, досвідом.
Понад дві години з гостями у прес-центрі ФК «Динамо» спілкувався президент ФФУ Григорій Суркіс. Керівник українського футболу виступив з доповіддю та відповів на численні запитання. У форумі також узяли участь перші віце-президенти — виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко та Сергій Стороженко, голова Комітету арбітрів Віктор Дердо.
Під час зустрічі було подано ідею про створення асоціації футбольних журналістів. Її підтримало керівництво федерації. А секретар Національної спілки журналістів України, головний редактор газети «Урядовий кур’єр» Михайло Сорока пообіцяв доповісти про ці наміри голові організації, яка, немає сумнівів, буде також за втілення цієї ідеї в життя.
ФФУ планує організувати постійні курси підвищення кваліфікації журналістів, котрі висвітлюють футбольну тематику у пресі, на радіо і телебаченні.
Учасники зустрічі поклали квіти до пам’ятника Валерію Лобановському, що на стадіоні «Динамо», на могили легендарного тренера та першого президента ФФУ Віктора Банникова. У програмі заходу було також ознайомлення з інфраструктурою футбольного клубу «Динамо». Журналісти відвідали базу в Кончі-Заспі та дитячо-юнацьку школу на Нивках. А наостанок було проведено футбольний матч між командами керівників прес-служб клубів та представниками ЗМІ. Перемогли останні — 2:0.