Фракція Партії регіонів готова брати участь у засіданнях Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з підготовки змін до Конституції, але не голосуватиме на пленарних засіданнях парламенту доти, поки не будуть виконані вимоги жителів Півдня і Сходу України.

Про це заявив під час брифінгу народний депутат Микола Левченко (фракція Партії регіонів). Він зазначив, що фракцію ПР не все влаштовує із запропонованого Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком стосовно змін до Конституції. «Ми наполягаємо на тому, що тільки український народ повинен вирішити статус російської мови як державної. Це питання має бути винесено на референдум, і приймати рішення повинні громадяни. Влада ж нам пропонує статус російської мови як офіційної. Це не сприймає більшість жителів Півдня і Сходу країни», — наголосив він.

Що стосується децентралізації влади, то, за його словами, не всі питання треба виносити на референдум. Їх можна вирішити в парламенті. Зокрема, біло-сині наполягатимуть, щоб розподіл податків між центром та регіонами був закріплений в Основному Законі або в Бюджетному кодексі.

Парламентарій наголосив, що необхідно терміново прийняти закон про місцеві референдуми. Також фракція ПР вимагатиме повної децентралізації влади, передачі повноважень у регіони тощо. Все це заспокоїть Україну і гарантує безпеку наших громадян. «Ми за єдину цілісну Україну, всі наші дії спрямовані на збереження її територіальної цілісності. В цій державі має бути комфортно жити кожному її громадянину. Але сьогоднішня влада забезпечити цього досі не змогла», — сказав М. Левченко.

Насамперед, вважає народний обранець, необхідно навести лад у столиці, а саме — прибрати барикади, роззброїти незаконні формування, тоді заспокоїться ситуація і на Сході країни.