Якось потрапивши у гуртожиток одного з вузів Києва, я була вражена. Душ один на двадцятьох, шпалери обдерті, дірки в підлозі... Чи всюди так? Я побувала в гуртожитках найвідоміших вузів столиці.
Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка. Гуртожиток коридором сполучений із вузом. На пари студенти можуть прийти і в кімнатних капцях. Ремонт роблять на свій смак самі. Ванна на чотирьох, у кімнаті мешкає двоє.
Інститут журналістики (ІЖ) КНУ ім. Т. Шевченка та Міжрегіональна академія управління персоналом. Обидва вузи зробили євроремонт за власні кошти, телефон і ванна на десятьох. Мінуси МАУПа — висока ціна (200 грн. на місяць, ІЖ — трошки більше платять за рік), існують проблеми із теплопостачанням.
Медичний інститут Української асоціації народної медицини. Номер люкс коштує 540 грн. на місяць. У інших номерах загалом досить комфортно, хоча не завадив би ремонт.
Інститут філології КНУ ім. Т. Шевченка. Живуть майбутні філологи у гуртожитку географів, поки їхній (вже, до речі, не перший рік) на ремонті. Тут чистенько, бо живуть переважно дівчата, але будівля загалом та кожна кімната зокрема «кричать» про ремонт.
Лінгвістичний університет. У кімнатах живуть по троє, паркет місцями піднятий, з дірками, пружини на окремих ліжках прогнуті, душ у підвалі, ремонт — за власним бажанням і за власні гроші. Трапляються тут і «домашні тварини» — таргани. Гаряча вода з’явилася цього року.
Київ.