Ось уже кілька років у Севастополі не можуть вирішити питання про відкриття будинку ветеранів. Здавалося б, місто-герой, з огляду на його славне минуле, мало б бути першим у розв’язанні проблем заслужених стариків. Однак міська рада ветеранів розуміння не знайшла. Наприкінці минулого року, напередодні чергової сесії міськради, у порядку денному якого знову стояло питання про будинок ветеранів, я запитала депутата Віктора Євлашкіна, котрий готував матеріали з цієї проблеми: «Ви впевнені, що ваш проект рішення буде прийнято, що будинок ветеранів одержить, нарешті, власну споруду?» — «Цілковито», — дуже впевнено відповів Віктор Михайлович. Але він помилився. Вивільнений будинок, що на 4-й Бастіонній, розташований у центрі міста, який був ідеально придатний для ветеранської організації, віддали управлінню юстиції.
Ще чотири роки тому союз міст-героїв країн СНД ініціював відкриття в Севастополі будинку ветеранів війни, праці і військової служби. Ідею тоді підтримали всі. Питання це й кочує з одного порядку денного до другого. Скільки років ще має минути, щоб гарний задум отримав право на життя і був втілений? Відповіді на це запитання очікують майже сто тисяч севастопольських стариків. Звичайно, легше любити їх раз-два на рік: у День перемоги, у дні літньої людини, інваліда чи в переддень виборів — адже це — найсвідоміший електорат. Тоді навперейми і депутати, і держчиновники, і підприємці задаровують їх різними продуктовими наборами, влаштовують пишні застілля. А кілька днів потому вони з героїв знову перетворюються на нещасних хворих стариків, до яких нікому немає діла.
Севастопольські ветерани сподіваються, що невдовзі можновладці так сильно їх почнуть поважати, що обіцяний будинок для них усе-таки відкриють, як це зробила влада в містах-героях Києві, Одесі, Москві. І розв’яжуть, нарешті, проблему безплатного проїзду в громадському транспорті. Є, звичайно, й інші невирішені питання, але з цією старі люди стикаються щодня і зі своїми ровесниками вони хочуть спілкуватися не на лавці Приморського бульвару, а в світлому, теплому СВОЄМУ БУДИНКУ.