Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 23-й тур. 2—3 травня.
«Чорноморець» — «Шахтар». 2:0. 15 000 глядачів. Голи: Гілазєв, 36, Смалько, 90+3. На 62-й хвилині з поля вилучено донеччанина Раца (два попередження).
«Волинь» — «Арсенал». 2:1. 8 700. Гащин, 45+1, Сачко, 79 — Бабич, 50. На 45+1 хвилині з поля вилучено киянина Омелянчука (фол останньої надії).
«Таврія» — «Кривбас». 2:1. 7 500. Пірву, 45, з пенальті, Пестряков, 66 — Дранов, 87.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Дніпро». 0:2. 9 000. Ротань,  28,  Рикун, 76.
«Металург» Д — «Металург» Зп. 4:2. 2 500. Акобян, 42, Ткаченко, 59, Деметрадзе, 78, Младенович, 87 — Демченко, 57, Челядинський, 90+1.
«Іллічівець» — «Борисфен». 0:0. 10 000.
«Динамо» — «Карпати». 1:0. 8 300. Рінкон, 31, з пенальті.
«Оболонь» — «Зірка». 3:0. 4 300. Ткаченко, 3, 68, з пенальті, Сергєєв, 37. На 56-й хвилині киянин Мазуренко не реалізував пенальті.
Тепер гравці «Чорноморця» і їхній наставник Семен Альтман гарцюють на баских конях тріумфу. Адже вони дуже ускладнили життя «Шахтареві». Вважай, що інтригу в боротьбі за чемпіонський титул було поховано в Одесі. Тепер донеччанам варто серйозно замислитися над тим, як утриматись на другій позиції. Адже «Дніпро» майже скоротив відставання. І питання про другого представника в Лізі чемпіонів від України помітно загострилося.
А тим часом з Донецька надійшло офіційне повідомлення від президента ФК «Шахтар» Ріната Ахметова про відставку Бернда Шустера. З 5 травня команду до ігор чемпіонату готуватиме Віктор Прокопенко. А ім’я нового тренера назвуть 18 травня. Серед вірогідних кандидатів — румун Мірча Луческу, котрий до 15 травня пов’язаний контрактом із турецьким «Бешикташем».
Лідер святкував скромну перемогу, хоча мав чимало можливостей забити. Але «Карпати», котрі опинилися над прірвою, чинили гідний опір.
Маленькі свята серед буднів
Нечасто наші футболісти частують нас приємними подіями. А  оце юнацька збірна України (U-19) під орудою Павла Яковенка виграла турнір другого кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2004. У Словенії українські футболісти перемогли данців — 1:0 та словенців — 4:1 і зіграли внічию з англійцями — 1:1. На думку фахівців, збірна України за класом переважала опонентів і посіла цілком заслужене перше місце.
Одразу з аеропорту «Бориспіль» збірна прибула на стадіон «Динамо» імені В. Лобановського,  де їй влаштували сердечну зустріч. Футболістів і тренерів вітав президент ФФУ, народний депутат України Григорій Суркіс. Відзначаючи певні успіхи наших юнацьких збірних, він висловив надію, що вже незабаром в український дорослий футбол увіллється велика група талановитих виконавців. І тоді,  можливо,  й настане час,  коли не буде великої потреби залучати до наших клубів надмірну кількість легіонерів.
Капітан збірної Андрій Прошин пообіцяв, що і в фінальному турнірі (липень,  Швейцарія) команда дуже старатиметься і ставитиме перед собою високу мету.
«Золотий» гол Шевченка
За два тури до завершення турніру Серії А в Італії визначився переможець. Чемпіоном став «Мілан», який обіграв свого головного конкурента «Рому» — 1:0. «Золотий» м’яч забив Андрій Шевченко, котрий очолює суперечку найкращих бомбардирів чемпіонату. На його рахунку 22 влучення.
«Порту» — у фіналі
Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Матч-відповідь. 4 травня. «Депортиво» (Іспанія) — «Порту» (Португалія). 0:1. Ла Корунья. «Ріасор». 35 000 глядачів. Гол: Дірлей, 60,  з пенальті. Перша зустріч — 0:0.
Хронологія подій
Регбі. Чемпіонат Європи, дивізіон А-2. Збірна України достроково стала переможцем. У передостанньому матчі турніру наш колектив упевнено (41:3) переграв шведів і став недосяжним для переслідувачів. У наступному сезоні українці виступатимуть серед еліти європейського регбі.
Хокей. Чехія. Чемпіонат світу. Група А. Турнір за 13—16 місця. Україна—Японія. 2:2. Україна—Франція. 6:2. Україна—Казахстан. 2:2. Казахи й наша команда продовжили прописку у вищій лізі, а залишають її хокеїсти Японії та Франції. У цьому головний парадокс. Адже невдахи мають чудову інфраструктуру з цього виду спорту — сотні ковзанок, бездоганне матеріальне забезпечення. А що в нас — дві-три ковзанки, фінансова безвихідь. Ситуацію поки що рятує патріотизм гравців і тренерів. Але довго так,  на жаль,  не триватиме. Вичерпаються всі ресурси і...
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.