У травні минулого року Керівний комітет Ради Європи з питань засобів масової інформації на своєму 59-му засіданні у Страсбурзі прийняв рішення про проведення наступного року в столиці України 7-ї Європейської міністерської конференції з питань ЗМІ. Мета — сприяти активізації багатостороннього співробітництва у сфері прав людини, формувати нову інформаційну політику як складову частину утворення єдиного європейського інформаційного простору.
Такий міжнародний захід матиме для України позитивний резонанс в Європі і важливе значення на шляху вступу нашої країни до СОТ та структур Євросоюзу.
Затверджено план заходів, пов’язаних із підготовкою і проведенням конференції, та її безпосереднього організатора — Держкомітет телебачення та радіомовлення України. Позавчора у Києві комітет провів науково-практичну конференцію «Стан і перспективи розвитку масової інформації в Україні». Майже всі учасники наголошували на потребі вдосконалення вітчизняного інформаційного законодавства, розробки і затвердження Концепції інформаційної політики та Інформаційного кодексу України.
За підсумками обговорення цієї актуальної і важливої проблеми затверджено рекомендації, котрі має бути враховано в загальній державній інформації про стан ЗМІ в Україні і включено до національної доповіді на Європейській конференції.
Київ.