Футбол. Почнемо з приємної новини. У Словенії у другому відбірковому раунді чемпіонату Європи-2004 (U-19) збірна України (тренер Павло Яковенко) перемогла команду Данії — 1:0 (Прошин, 73).
Тепер про товариські поєдинки національних збірних. Україна—Словаччина. 1:1. Голи: Венглинський, 13, — Варга, 65.
Україна: Шовковський, Чечер, Радченко, Тимощук, Єзерський, Русол, Ротань, Рикун (Шелаєв, 46), Назаренко (Калиниченко, 66), Гусєв (Ребров, 38), Венглинський (Косирін, 59). Тренер — Олег Блохін.
Словаччина: Кьоник, Гришко, Ганек (Райтер, 60), Кратохвіл, Варга, Кархан, Забавик, Немет (Климпл, 87, Урбан, 90+2), Михалик, Віттек (Довичович, 84), Минтал (Кисел, 46). Тренер — Душан Галіс.
Арбітр — Мирослав Рижка (Польща), асистенти — Петр Садчук, Катаржина Надольська (всі — Польща).
28 квітня. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 17 000 глядачів.
Ось уже у восьмій зустрічі поспіль наша збірна не може перемогти. Цього разу у її складі виступала переважна більшість гравців «Дніпра». І епізодами українська команда демонструвала доволі привабливий футбол. Чудовий м’яч забив Венглинський, який після перехоплення ефектно переграв воротаря і вразив порожні ворота. Але, не реалізувавши кілька моментів, ми вже вкотре пропустили після розіграшу стандартного положення.
То що завадило нам добитися успіху цього разу? Либонь, насамперед суперник. Словацькі гравці представляють солідні європейські клуби — англійські «Мідлсборо», «Блекберн», шотландський «Селтик», німецькі — «Нюрнберг», «Вольфсбург», турецькі — «Елазіспор», «Денізлісплор» тощо.
Але головне, що ми мали справу з добре вишколеною, потужною, швидкою, технічною командою, гравці якої діяли злагоджено і в кожному епізоді знали, що їм робити. Чого, на жаль, поки що не скажеш про наших. Звичайно, є об’єктивні причини. Хворіють Горшков, Несмачний, Федоров, Гусін, Воронін. Шевченко готується стати чемпіоном Італії і до Києва не прибув.
Тому декому доводилося виконувати незвичні для себе обов’язки. Одні, як зазначив Олег Блохін, впоралися із завданням (Шелаєв), інші — ні (Гусєв, Калиниченко). Похвалив тренер Венглинського і Ротаня. А також подякував Євгенові Кучеревському за підготовку гравців до збірної.
Наш і словацький тренери висловили задоволення від спарингу, який, безперечно, стане у пригоді обом колективам.
Тепер про результати поєдинків з участю наших майбутніх суперників по відбірковій групі чемпіонату світу-2006: Казахстан—Азербайджан. 2:3. Данія—Шотландія. 1:0. Естонія—Албанія. 1:1. Бельгія—Туреччина. 2:3. Нідерланди—Греція. 4:0.
Досить несподівано завершився матч Румунія—Німеччина — 5:1. Росіяни програли в Норвегії — 2:3.
Того дня в Бородянці, на стадіоні «Система», внічию (1:1) зіграли молодіжні збірні України та Словаччини (Карамушка, 22 — Шебо, 29).
* * *
Хокей. Чемпіонат світу. Україна—США. 1:7. Тепер українці гратимуть у втішному турнірі за право залишитися у групі А: сьогодні — з Японією, 2 травня — з Францією, 3 травня — з Казахстаном.