Проблема демпінгових поставок в Україну деревостружкових плит ламінованих із Польщі та Словаччини набула широкого розголосу в Україні, тому що може поставити на коліна вітчизняну плитну галузь, яка щойно піднялася завдяки іноземним інвестиціям у 2002—2003 роках.
Демпінговий тиск на вітчизняне виробництво чинять починаючи з 2000 року. За внутрішніх цін на ринку Польщі та Словаччини 4—5 доларів США за квадратний метр, ДСП ввозили до України по 1,5—3 долари, що тримало ціну на внутрішньому ринку України на рівні 2,6—3,2 долара. Такий тиск призвів до того, що деякі українські інвестори боялися ризикувати і відмовилися вкладати кошти в цю галузь. Отож вільну нішу заповнили іноземні інвестори.
Тим часом ситуація з демпінгом ДСП не змінилася: за даними прайс-листів, ціни, за якими продукцію нині поставляють в Україну, на 30—40 відсотків нижчі за встановлені на внутрішньому ринку Польщі та Словаччини.
А тому національні виробники плит мали всі підстави звернутися до держави з проханням захистити їх від недобросовісної конкуренції.
15 квітня в Міністерстві економіки та з питань європейської інтеграції України відбулися слухання в рамках антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деревостружкових плит ламінованих з Республіки Польща та Словацької Республіки. На них були присутні національні товаровиробники, виробники меблів, імпортери, представники словацьких та польських виробників, а також іноземних урядів.
Дискусія, що відбулася в рамках слухань, довела обґрунтованість скарги національних товаровиробників. Факти, про які вже тривалий час говорять національні виробники, відомі і меблевикам, і імпортерам, більшість із яких добре розуміють небезпечність ситуації, що склалася. Адже якщо польським та словацьким виробникам ДСП удасться зупинити українське виробництво, то насамперед постраждають меблеві підприємства та імпортери. Можна спрогнозувати, що за відсутності національного виробництва меблеві підприємства монопольно залежатимуть від іноземного виробника, який знає (і досвід це доводить ), як скористатися цією вигідною для нього ситуацією.
Є підстави сподіватися, що запровадження антидемпінгових заходів відбудеться вже найближчим часом. 
Групи виробників, що діють в Україні, отримають цивілізовані умови діяльності, яких вони прагнули, відтак почнуть вкладати істотні інвестиції у виробництво, щоб не відстати від конкурента. За прогнозами національних товаровиробників деревостружкових ламінованих плит, припинення демпінгових поставок в Україну дасть можливість успішно розширити виробничі потужності та збільшити випуск продукції вдвічі. Отже, виграє і споживач, який зможе вибирати потрібну йому продукцію високої якості та вигідні умови роботи.