Бокс. Лос-Анджелес (США). «Степлс центр». Ми переживаємо дуже щасливий час: наш Віталій Кличко виборов звання чемпіона світу за найпрестижнішою версією професіонального боксу — WBC! У восьмому раунді він технічним нокаутом переміг Коррі Сандерса з ПАР. Цей бій, як очікувалося, став суворим іспитом для Віталія. У більшості раундів український спортовець мав перевагу. Але й Сандерс довів, що він гідний суперник і мужній боєць.
Завдяки чому Кличко здобув цю бажану для всіх нас перемогу? Либонь, завдяки ліпшій фізичній підготовці, витривалості, мудрості. А ще він краще тримав удар, ніж його шанований опонент.
Злам у цьому двобої стався у п’ятому раунді. Точні й важкі удари Віталія, які збили б із ніг слона, зробили свою справу. Проте Сандерс не падав. За секунд тридцять до завершення раунду Кличко проводить потужну серію прямих та бокових правою у голову поліцейського з ПАР. І лише гонг на перерву врятував того від нокауту.
У восьмому раунді все скінчилося. Український боксер, який постійно влучав у ціль, остаточно добив Сандерса. І рефері, щоб запобігти трагедії, припинив бій.
Після цієї поразки Сандерс обіцяв залишити ринг і переключитися на гольф. А для Віталія Кличка період царювання тільки розпочинається. Він тепер — король світового професіонального боксу!
Відповідаючи на запитання американського телеканалу НВО, Віталій зазначив: «Я довго йшов до тріумфу і не приховую, що нині дуже щасливий. У нас з братом і перемоги, й поразки — на двох. Я вірю, що Володимир — найсильніший боксер у світі. І настане час, коли ми одночасно володітимемо званнями чемпіонів світу».