Вечірнє засідання 22 квітня
Уже на початку вечірнього засідання «Наша Україна» та БЮТ заблокували трибуну з вимогою повернутися до розгляду прийнятої постанови «Про інформацію щодо подій, які мали місце на виборах міського голови міста Мукачевого Закарпатської області». На їхнє переконання, документ було проголосовано за основу, тому і наполягали на внесенні своїх поправок, зокрема на звільненні глави АП Віктора Медведчука. А Тарас Чорновіл вбачав єдиний вихід із патової ситуації — у переголосуванні постанов.
Проте Олександр Колоніарі, соціалісти, комуністи та голова Комітету ВР з питань правової політики Василь Онопенко благали колег спочатку вирішити питання про призначення та звільнення суддів, які очікували протягом дня в сесійній залі. Голова профільного комітету так і не скористався порадою Нестора Шуфрича доповідати законопроект з місця через недоступність трибуни. Після чого Перший заступник Голови ВР Адам Мартинюк був змушений оголосити півгодинну перерву для консультації керівників фракцій та груп.
Та після годинної наради, коли в сесійній залі першим з’явився Віктор Ющенко, його колеги рушили до трибуни, стало зрозуміло: «Наша Україна» не піде на жоден компроміс, поки не поставить крапку в історії з Мукачевим.
А Адам Мартинюк повідомив, що на погоджувальній нараді довго дебатували навколо терміну звітів представників силових структур щодо подій на Закарпатті. «Наша Україна» та БЮТ вимагали заслухати інформацію СБУ, Генпрокуратури та МВС наступного дня. Більшість пропозицій зводилася до звітів 11 травня. Крім того, Геннадій Васильєв, за словами головуючого, публічно заявив, що вважає справою честі довести справи стосовно подій у Мукачевому до кінця і проінформувати громадськість. А нині Перший заступник Голови ВР переконував у неможливості швидкого вивчення скандальних подій, там працює слідчий в особливо важливих справах, який вже порушив кримінальні справи. Утім, «НУ» та БЮТ були невблаганні, й головуючий закрив вечірнє засідання.