Ранкове засідання 23 квітня
Відкривши сесію, Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк оголосив запити народних депутатів до керівників виконавчої влади та правоохоронних органів — зібралося більш як 130 документів.
Головуючий проінформував про вихід народного депутата Ярослава Сухого із фракції СДПУ(о) і його входження до фракції «Трудова Україна». Парламентарій Анатолій Гіршфельд поповнив лави новоутвореної депутатської групи «Центр».
Народні депутати використали час для заяв і пропозицій. Зокрема, лідер соціалістів Олександр Мороз звернув увагу на те, що уряд нічого не робить, щоб повернути освітянам заборгованість із зарплати, яка становить майже 5 мільярдів гривень.
Лідер фракції Аграрної партії Михайло Гладій висловив стурбованість станом фінансування сільського господарства. Народні депутати Степан Хмара, Олександр Турчинов та Володимир Стретович категорично засудили події, що сталися під час виборів міського голови Мукачевого і вимагали продовжити розгляд цього питання.
Парламентарій Борис Олійник (КПУ) закликав негайно прийняти рішення про виведення українських миротворців з Іраку. А його однопартієць Володимир Козаков у своїй заяві засудив спроби фальсифікувати історію, зокрема, принизити «роль Комуністичної партії у перемозі радянського народу над фашизмом».
Після цього фракції «Наша Україна» і БЮТ попросили півгодинну перерву та зажадали скликати погоджувальну раду.
Після перерви Адам Мартинюк поінформував, що на засіданні погоджувальної ради нічого нового не було. Через те постанова про події в Мукачевому, прийнята у четвер, за його словами, виважена і правильна: дати можливість правоохоронним органам провести слідство і результати заслухати в парламенті. Єдине, про що вдалося домовитися на погоджувальній раді — «Наша Україна» погодилася ознайомити з протоколами дільничних комісій, які в неї є, всіх народних депутатів. А продовжить роботу депутатська комісія, очолювана заступником Голови Верховної Ради Олександром Зінченком. За рішенням погоджувальної ради Адам Мартинюк оголосив перерву в роботі сесії до 11 травня.