Тимчасова спеціальна комісія ухвалила рішення про необхідність продовження роботи над політичною реформою. Про це «Голосу України» заявив координатор парламентської більшості Степан Гавриш:
— Ми вирішили дочекатися висновків Конституційного Суду, після чого шукатимемо узгодженої позиції. Водночас на засіданні комісії йшлося про можливість опрацювання законопроектів 3207-1 (автори А. Матвієнко, І. Плющ та інші) та 4180 (внесений членами більшості — С. Гавришем, Р. Богатирьовою). Але з таким компромісом, щоб попередньо схвалити їх на цій сесії. А вже у вересні вносити зміни і остаточно схвалити у 300 голосів.
Однак, як зазначив координатор більшості, на засіданні не було прийнято остаточного рішення, оскільки представники фракції «Наша Україна» заявили про підготовку власного законопроекту. Крім того, додав депутат, дійшли згоди до 11 травня проводити політичні консультації з тим, щоб визначити план роботи тимчасової спеціальної комісії, повідомляє наш власний кореспондент Наталя ЯРЕМЕНКО.