Учора судова палата у цивільних справах Верховного Суду України скасувала рішення Апеляційного суду м. Києва про спростування відомостей, викладених у матеріалах «Спецоперація «Санація», «Спецоперація «Санація-2» і «Навіщо платити більше», надрукованих у нашій газеті 2, 3, 28, 29 серпня і 31 жовтня 2002 року.
Коротко нагадаємо суть справи. Оглядач «Голосу України» Сергій Лавренюк у зазначених публікаціях дослідив процес приватизації відомого Лисичанського нафтопереробного заводу (ЛиНОСу). Після опублікування статей у «Голосі України» ЗАТ «ТНК-Україна-Інвест», ВАТ «Лисичанськнафтооргсинтез» і громадянин О. К. вважаючи, що окремі відомості зазначених статей зачіпають їх честь, гідність і ділову репутацію, подали позови до суду. В червні 2003 року Дарницький місцевий суд м. Києва частково задовольнив вимоги позивачів, а пізніше Апеляційний суд м. Києва, скасувавши рішення Дарницького суду, постановив нове рішення, яким також визнав окремі фрагменти статей такими, що не відповідають дійсності, та зажадав, щоб редакція їх спростувала, а автор вибачився перед позивачами.
Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України (голова палати А. О. Дідківський) об’єктивно і всебічно розглянула справу і скасувала рішення апеляційного суду. Сподіваємося, що Апеляційний суд м. Києва, куди направлено справу на новий розгляд, виявиться не менш об’єктивним і прийме справедливе рішення.
Бомбою проти громадської приймальні
Уночі 22 квітня зазнав нападу офіс громадської приймальні блоку «Наша Україна» у Прилуках. Невідомі кинули вибухову суміш на балкон, де висів транспарант з написом «До падіння режиму Кучми залишилось... днів», спрямований у бік міської ради. Пошкоджено балкон, вікна та двері, повідомляє наш власний кореспондент Сергій ПАВЛЕНКО.