Лідер Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко заявив про намір брати участь у президентській виборчій кампанії як кандидат на посаду глави держави. Наші кореспонденти звернулися по коментар до керівництва НДП.
Анатолій Толстоухов, заступник голови НДП:
— З приводу інформації про те, що лідер нашої партії Валерій Пустовойтенко балотуватиметься кандидатом на вибори у Президенти України, можу сказати таке: рішення про висунення кандидата у Президенти України від НДП записано у програмі партії. Це означає, що кожна партія має свого достойного претендента на цю високу посаду. Але приймати рішення може тільки з’їзд. Такого з’їзду в партії ще не було. Проведення його тільки заплановано. Безперечно, це питання обговорять делегати з’їзду. Але оскільки НДП входить до парламентської більшості, то, очевидно, постане і це питання. Моя позиція така: партія має підтримувати єдиного кандидата, якого запропонує більшість. Цим єдиним кандидатом може бути політик, що має найвищий рейтинг. Сьогодні таким політиком, на мою думку, є Віктор Янукович.
Олег Зарубінський, уповноважений представник фракції НДП у ВР:
— Жодного офіційного висунення єдиного кандидата у Президенти від парламентської більшості не було. Ми не проти Януковича як прем’єра, підтримували його призначення та програму. Але висунення кандидата на посаду Президента не може відбуватися кулуарно. Треба зібрати офіційні загальні збори більшості, визначитися, чи взагалі вона є, дати змогу кожному депутатові подискутувати і зробити вибір на користь певної кандидатури. Валерій Пустовойтенко був присутній на зустрічі з Леонідом Кучмою, але жодного голосування там не було.