Уже не перший рік ім’я майбутньої «Міс України» стає відоме задовго до його обнародування
Колись ніхто не надавав цьому особливого значення, сприймаючи це як звичайну річ. І лише останнім часом ця тема постала з новою несподіваною гостротою.
Нагадаємо передісторію скандалу: за два дні до запланованого в національному палаці «Україна» фінального шоу в інтерв’ю Валід Арфуш заявив, що жодним змаганням тут і не пахне. А що стосується долі першого місця, то його віддадуть 21-літній киянці Лесі Матвєєвій. Крім того, практично відразу цю сенсаційну інформацію було підтверджено на кількох Інтернет-сайтах, та в остаточному підсумку вона так і не змогла якось істотно вплинути на розподіл призових позицій. 2004 року звання «Міс Україна» здобула модель агентства «Метрополітан-Прем’єр», директором і співвласником якого, до речі, є один із керівників, президент національного конкурсу «Міс Україна».
Сім років тому під час проведення в Києві конкурсу «Міс Європа» зчинився великий міжнародний скандал. Десять учасниць втекли з конкурсу і попросили захисту у своїх посольствах, скаржачись на погрози особистої безпеки, на умови проживання і харчування. Репутація України серйозно постраждала.
Спостерігаючи за телетрансляціями престижних конкурсів краси, ми стаємо свідками того, як українки із року в рік «вилітають», не дійшовши фіналу. Може, на теренах нашої країни перевелися красиві дівчата? Певен: не перевелися. Адже на міжнародних змаганнях моделей наші посідають перші місця без хабарів і «блату». Але якщо на конкурсах краси програють, а на конкурсах моделей перемагають, то значить проблема не в учасницях, а в організації деяких конкурсів.