Сьогодні Верховна Рада розгляне питання про ратифікацію договорів між Україною і Російською Федерацією про україно-російський державний кордон та про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки. На сесію цього дня винесено законопроекти про ратифікацію угоди про формування Єдиного економічного простору, про угоду між урядами України і Турецької Республіки про морське торговельне судноплавство. Окрім того, депутати голосуватимуть зміни до Регламенту ВР (щодо процедури запису на виступ).
Цього тижня народні обранці планують розглянути 113 питань. Переважну більшість з них, повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк на погоджувальній раді голів депутатських фракцій, груп і комітетів, парламентарії не встигли опрацювати в «силу певних об’єктивних обставин» у заплановані дні — тоді розглядали законопроекти з конституційної реформи. Адам Мартинюк просив народних обранців не наполягати на своїх документах, бо ті питання, які не встигнуть розглянути у визначений день, автоматично включатимуться першими до наступного порядку денного.
На погоджувальній раді лідер «Нашої України» Віктор Ющенко вимагав включити до розкладу засідання на цей тиждень інформацію про останні події в Мукачевому, де позавчора відбувалися вибори міського голови.
Якщо депутатська комісія на чолі із заступником Голови Верховної Ради Олександром Зінченком встигне підготувати свої висновки, то у середу парламентарії обговорять мукачевські події.
У вівторок планується розглянути низку інших законопроектів, зокрема, про введення мораторію на примусове стягнення та арешт коштів підприємств паливно-енергетичного комплексу, про погашення заборгованості за енергоносії. Цього самого дня народні обранці голосуватимуть і за проекти постанов про рекомендації парламентських слухань. Для повторного розгляду з пропозиціями Президента виноситься закон «Про третейські суди», а також зміни до закону «Про врегулювання заборгованості за вкладами фізичних осіб — вкладників та інших кредиторів Акціонерного комерційного агропромислового банку «Україна». Ймовірно, що сьогодні депутати затвердять прожитковий мінімум на 2004 рік і зміни до Цивільного та Цивільного процесуального кодексів (щодо права на інформацію). Зміни до законів «Про центральну виборчу комісію» (про порядок утворення та склад комісії) і «Про ціни і ціноутворення» (про мораторій на підвищення цін на хлібопродукти) парламентарії розглянуть за скороченою процедурою.
У середу сесія за скороченою процедурою розгляне зміни до Закону України «Про Державний бюджет на 2004 рік» (щодо пільг на ПДВ для періодичних видань), «Про податок доходів з фізичних осіб» (про збільшення суми податкової соціальної пільги на утримання дітей та про кошти, внесені на пенсійні вклади) тощо. О 15-й годині відбудуться парламентські слухання «18-та річниця Чорнобильської катастрофи. Погляд у майбутнє». Адам Мартинюк повідомив, що у четвер, ймовірно, народні депутати таємно обиратимуть суддю Конституційного Суду.
Законопроекти про Загальнодержавну програму розвитку житлово-комунального господарства на 2004—2010 роки, про поводження з вибуховими матеріалами та про нотаріат парламентарії розглядатимуть у п’ятницю. А зміни до Житлового кодексу (про позачергове надання житлових приміщень інвалідам війни) народні обранці розглянуть за скороченою процедурою.
А після погоджувальної ради постійний представник Президента України у ВР Олександр Задорожній повідомив, що на засіданні не було підтримано заяву лідера СПУ Олександра Мороза про необхідність продовження конституційного процесу.