Виконавчим органам влади країн — засновників ЄЕП пропонується розробити і прийняти програму зближення й гармонізації національного законодавства.
Про це йдеться у зверненні до парламентів і урядів країн — учасників угоди про формування єдиного економічного простору.
Звернення прийняте за підсумками конференції «Єдиний економічний простір: правове забезпечення при формуванні», яка відбулася вчора у Санкт-Петербурзі.
А перед цим Голова Верховної Ради України Володимир Литвин провів переговори з головою Ради федерації Федеральних Зборів РФ Сергієм Мироновим. Під час зустрічі передусім ішлося про синхронну ратифікацію парламентами обох країн трьох важливих документів — про сухопутний кордон, про кордон в Азовському морі та формування ЄЕП. Ці питання планують винести на розгляд українського парламенту 20 квітня. Як зазначив у коментарі голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Станіслав Сташевський, російська сторона погодилась з тим, що формування єдиного економічного простору не повинно заважати вступу України до європейських структур. Про це, зокрема, йшлося на 4-му засіданні міжпарламентської комісії зі співробітництва Федеральних Зборів Російської Федерації і Верховної Ради України, яке також пройшло того самого дня в Санкт-Петербурзі.