Лідери фракцій більшості ухвалили рішення про висування Прем’єр-міністра Віктора Януковича єдиним кандидатом у Президенти України на виборах 2004 року. Про це повідомив координатор парламентської більшості Степан Гавриш після засідання координаційної ради, на якому були присутні Президент Леонід Кучма і сам глава уряду.
Довгі дискусії, за словами народного депутата, не велися — всі визначилися одноголосно на підтримку Віктора Януковича. Проте, додав Степан Гавриш, програмною установкою для кандидата буде завершення політичної реформи в Україні, внесення змін до Конституції.
А збори представників політичних партій і громадських організацій Донецької області, як повідомляє наш власний кореспондент Ліна КУЩ, вже закликали підтримати Віктора Януковича як єдиного кандидата в Президенти. Офіційно до порядку денного зборів було внесено одне питання — обговорення програми уряду. Однак кожен промовець, який виходив на трибуну, завершував свій виступ тезою про те, що гідним главою держави може стати теперішній керівник уряду.
Учасники зборів закликали і Президента України «визначити долю конституційної реформи» ще до осінніх виборів.
Вл. інф.