В  обласному музеї імені В. Верещагіна відкрито персональну виставку молодого, обдарованого художника Віктора Макушина. Творчість Віктора багатогранна: він скульптор, автор пам’ятників і меморіальних дощок, встановлених у Миколаєві, музикант — соліст камерного оркестру стародавньої та сучасної музики, викладач і художник.
На виставці під загальною назвою «Літаючи над землею» представлено 20 робіт Макушина, написаних з 1993 по 2004 роки. Поряд із традиційною аквареллю в експозиції — витвори, виконані технікою комп’ютерної графіки. Насиченість і яскравий колорит акварелей показує оптимістичне ставлення художника до життя, наповнює глядача енергією і дарує відчуття радості і спокою.
Тематика творів Віктора різноманітна, але всі вони об’єднані філоcофсько-релігійним змістом, про що промовисто свідчать назви робіт: «Година остання», «Над світом», «Ангел, який іде», «Роздум» та ін. У кожній картині є і любов. Автор уміло підкреслює головні образи, що ілюструють це почуття, залишаючи глядача наодинці зі своїми переживаннями.
Миколаїв.