12  квітня 1961 року Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» здійснив перший у світі політ у космос, який тривав 1 годину 48 хвилин. Тепер цей день на всій планеті відзначають як Всесвітній день авіації та космонавтики, а для українських працівників ракетно-космічної галузі 12 квітня — професійне свято.
Напередодні цих знаменних подій — 8 квітня — у приміщенні Національного авіаційного університету відбулося чергове засідання Всеукраїнського прес-клубу Асоціації працівників засобів масової інформації України. Святкування на базі крилатого вузу не викликало подиву, адже саме НАУ несе головну відповідальність за виховання української технічної еліти, кадрів світового рівня. Представники мас-медіа і гості звернули увагу на незвичайну споруду: єдиний у світі навчальний ангар — гордість університету. Під дахом у центрі столиці розташований справжній аеродром, де знаходяться літаки і гелікоптери різних модифікацій.
Серед багатьох питань, які цікавили журналістів, — подальші плани в галузі вітчизняної авіації. Про це розповідав Міністр промислової політики О. Неустроєв. Насамперед, зазначив Олександр Леонідович, планується спорудження космодрому, особливу зацікавленість до якого виявляє Бразилія. У найближчих планах — запуск у космос нових супутників. Окремо обговорювалося питання виготовлення функціональних тренажерів, завдяки яким можна буде «літати у космос» за допомогою комп’ютера.
У розмові з ректором НАУ Віталієм Павловичем Бабаком детально обговорювалися питання про здобутки і сьогодення вузу, який у прямому розумінні найближчий до зірок. Один із факультетів так і зветься «аерокосмічний». З огляду на те, що у світі лише два такі навчальні заклади — наш київський і Федеральна авіаційна академія у штаті Оклахома (США), журналісти цікавилися питаннями вступу і навчання в університеті. Цього року 95% абітурієнтів вступатимуть до вузу без екзаменів, але велику увагу приділятимуть середньому балу атестату. Отже, стати членами сім’ї НАУ мають шанси не лише медалісти, а й інші вступники з міцними знаннями. Головна мета крилатого вузу — підготовка фахівців нової генерації — інтелектуальної еліти нашої молодої держави. І не дивно, що Національним авіаційним університетом так пишаються його випускники, які розлетілися по всьому світу.