У Донецькому академічному театрі опери і балету відбувся концерт на честь 25-річчя творчої діяльності Олександра Соколова — музиканта симфонічного оркестру театру (ударні інструменти). В його репертуарі більш як сто творів.
— Мені хотілося всіх посвятити в наш світ, світ музики ударних інструментів, — сказав після концерту О. Соколов. — Адже багато хто знає лише барабан, а ударних інструментів — більш як 150 видів. Скільки краси й естетики в них! Люди, далекі від музики, сумніваються, що можна зіграти на різних барабанах і бубнах! У тому-то й річ, що одні ударні інструменти мають лише тембр і силу, а інші багаті ще й звуковисотними можливостями (ксилофон, дзвони, віброфон, марімбофон). Ці інструменти не люблять жорсткого удару. Жорсткість — так, але в жодному разі не брутальність...
Ювіляр пишається, що ударником був навіть під час служби в армії. «Хоча й відслужив 737 днів у ракетних військах, як простий смертний, але й там бували святкові концерти, армійські весілля!».
Поздоровити свого друга і колегу прибули багато творчих колективів: ансамбль ударних інструментів «Образи ритмів» Сергія Хмірова (Запоріжжя), ансамбль ударних інструментів Володимира Філатова, ансамбль «Мелодія» Володимира Вязовського, джаз-бенд старої і нової музики Олександра Кусліна, ансамбль «Бахчисарай brоthеrs», ансамбль бальних танців Сергія Дороговцева.
Донецьк.