В Іраку в заручники потрапили українські громадяни.Вчора їх звільнено 
За офіційними даними МЗС РФ, у Багдаді було викрадено вісім службовців російської компанії «Інтеренергосервіс». Серед захоплених у заручники п’ятеро громадян України, які працюють на фірмі за контрактами. Про це повідомив журналістам глава прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський.
З викраденими поводились добре. Заручників відпустили після того, як довідалися, що деякі з них — російські громадяни. Вибачившись, їх посадили у таксі та відправили додому.
Усього за контрактом з цією компанією в Іраку працюють близько 20 українських фахівців. Вони виїхали до Іраку в різний час і переймаються питаннями реконструкції енергетичних об’єктів, зокрема іракських електростанцій. Українці, які опинилися в заручниках, приїхали в Ірак майже місяць тому. «Увечері 12 квітня в Багдаді група озброєних осіб увірвалася в будинок, в якому мешкають фахівці російської компанії «Інтеренергосервіс», захопила дев’ять чоловік і повезла їх у невідомому напрямку. Дорогою одного із захоплених відпустили», — повідомив журналістам представник МЗС РФ Борис Малахов. У свою чергу виконавчий директор «Інтеренергосервіса» Олександр Рибінський розповів, що в другій половині дня 12 квітня в будинок у Багдаді, де розміщується персонал компанії, увійшли озброєні люди в масках. Вони завантажили людей в машину і повезли в невідомому напрямку. «Ніякої стрілянини, побиттів не було», — сказав О. Рибінський в інтерв’ю радіостанції «Эхо Москвы». «У мене немає жодних припущень щодо того, кому могло бути вигідне викрадення службовців компанії, — зазначив виконавчий директор «Інтеренергосервіса». — До викрадення жодних погроз на адресу співробітників компанії не надходило, люди ставилися до нас досить прихильно, ніяких ворожих випадів не було».