Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі-відповіді. 7 квітня. «Депортиво» (Іспанія) — «Мілан» (Італія). 4:0. Ла-Корунья. «Ріасор». 30 000 глядачів. Голи: Пандіані, 5, Валерон, 35, Луке, 44, Фран, 76. Перший матч — 1:4.
Прихильники «Мілана» в шоку від такого півфінального підсумку. Таке, як кажуть, не могло приснитися у найчорнішому сні. Тому ніяк не второпають: як оце їхні улюбленці, маючи велику фору після першої зустрічі, примудрилися все розтринькати й отак безславно припинити виступи в турнірі?
І річ навіть не в тому, що господарі забили чотири «сухі» м’ячі. А в кричущій безпорадності гравців уже розвінчаного клубного чемпіона Європи. Особливо невдало діяв захист, котрий, мов дірява парасолька, не рятував міланців від зливи атак суперника. Погодьтеся, «Депортиво» мав абсолютну перевагу над опонентами за всіма показниками. І цілком заслужено залишився на дистанції.
«Ліон» (Франція) — «Порту» (Португалія). 2:2. Ліон. «Желан». 40 000 глядачів. Голи: Луїндула, 14, Елбер, 90 — Маніше, 6, 47. Перший матч — 0:2.
Португальський клуб вирішив завдання упевнено і професіонально. Тепер у півфіналі він поміряється силами з «Депортиво». Іншу півфінальну пару склали на день раніше «Монако» та «Челсі». Ці поєдинки відбудуться 20/21 квітня та 4/5 травня.
А фінал, як відомо, 26 травня прийматиме німецьке місто Гельзенкірхен. Там до чемпіонату-2006 звели красень-стадіон «АуфШальке Арена» з трибунами на 60 тисяч місць, будівництво якого потягло на 192 мільйони євро. До речі, на ньому передбачено 16 тисяч стоячих місць, щоб уболівальники завжди мали змогу зануритися у легендарну футбольну атмосферу цих місць, де 1972 року вже відбувався світовий форум.
На стадіоні є чотири сучасні відеоекрани, змінний газон, висувний дах і система сплати всіх послуг за допомогою чип-карт.