Незабаром розпочнеться завершальна частина національного чемпіонату в Суперлізі. І головними дійовими персонажами тієї, сподіватимемося, захопливої вистави стануть «Азовмаш» та БК «Київ». Ці колективи не зволікаючи почали зміцнювати свої лави. Кияни запросили до себе чудового оборонця, гравця збірної Росії, 28-річного Сергія Чекалкіна (зріст 196 см, вага 98 кг). Останнім часом він виступав за пермський «Урал-Грейт».
— Мене запрошували не тільки кияни, — розповідає новобранець. — Кликали також до Франції та Іспанії. Але авторитетний Олександр Волков переконав переїхати до столиці України. Мене задовольняють матеріальні умови. Однак ще є ціла низка аргументів, котрі допомогли визначитися. З нинішнім тренером БК «Київ» Ренато Паскуалі свого часу працювали разом в італійському «Бенеттоні». Добре знайомий з багатьма гравцями київського клубу. До того ж на новому місці не матиму мовних проблем...
Просочилася інформація (поки що неофіційна), що маріупольський «Азовмаш» планує ще потужніше посилення. Клуб збирається підписати контракти з Марінасом Петравічусом, Арнасом Казлаускасом, сербами Петером Аршичем і Володимиром Вушкановичем.
Найпомітніша особа, безперечно, — Петравічус. Трохи більш як тиждень тому цей баскетболіст виграв зі своїм «Міттельдойчером» Кубок ФІБА, в цій зустрічі литовець був найкориснішим гравцем: 28 очок, 7 підбирань. У середньому цей гравець, виступаючи на позиції центрового (його зріст 208 см), за 20 хвилин на майданчику набирав по 14 очок і робив 6—5 підбирань. Та потенціал Марінаса набагато вищий. Він доволі молодий (1979 року народження) і відмінно почувається у трисекундній зоні. Казлаускас — не такий відомий, але досить досвідчений. Нападник Петер Аршич перейшов із клубу «Шарлеруа», що виступав у Кубку УЛЕБ. Цей досвідчений виконавець (1973 року народження) пограв у багатьох клубах — «Олімпія» (Словенія), «Будучность» (Сербія) і «Нансі» (Франція). Найуспішніше провів минулий сезон, коли набирав по 17 очок у середньому за гру і робив по сім підбирань. Діє в силовій манері.
Центровий Володимир Вушканович (зріст 205 см) не має такого досвіду, як його співвітчизник. Але в його колекції є бронзова медаль юніорського чемпіонату Європи 1996 року.