Коли директор з маркетингу компанії «Київстар» Гарретт Джонстон презентував нові тарифи пакетів «АСЕ & ВАSE», багатьом із присутніх журналістів згадалося його недавнє прохання пристебнути ремені, що означало початок великої подорожі у світ мобільної телекомунікації.

Спливло небагато часу, і майже 2 мільйони 700 тисяч абонентів, які сьогодні користуються цими пакетами, одержали через Гарретта Джонстона чи не найспокусливішу пропозицію. Утім, презентацію він почав з преамбули: з першого травня Україна, яка демонструє рекордні темпи економічного розвитку, одержує спільний кордон з Європейським союзом, отже, подорожувати треба з європейським комфортом. Як на мене, і логічно, і вчасно.

А головне — така подорож вже по кишені і громадянам з середнім рівнем доходів. Міркуйте самі. «АСЕ» заощаджує гроші тих абонентів, хто робить багато дзвінків усередині мережі. Незалежно від часу доби вартість хвилини розмови з будь-яким з понад 3,2 мільйона абонентів «Київстар» становить 80 копійок. Дзвінки у межах країни та на номери інших мобільних операторів — 1,9 гривні. Cтартовий пакет відтепер найдешевший, якщо порівнювати його з пропозиціями інших національних GSM-операторів. Лише 50 гривень, до того ж 15 одразу опиняється на вашому рахунку. Інакше кажучи, власний мобільний номер у мережі «Київстар» і можливість надійного та якісного мобільного спілкування практично по всій країні коштуватиме новому абоненту 35 гривень!

Пакет «ВАSE» розраховано на тих, хто найбільше потребує послуг мобільного зв’язку в неробочі години та вихідні. Починаючи з 18.00 і до 8.00, а у вихідні та святкові дні — цілодобово, хвилина розмови коштуватиме вам 80 копійок. Важко не погодитися з паном Гарреттом, що це задовольнить і людей літнього віку.

Нові тарифи, на відміну від старих, прості й зручні: достатньо запам’ятати дві цифри — 80 копійок і 1,9 гривні — і обирай, який пакет, чи то пак маршрут у мобільний світ, для тебе зручніший. Фахівці з маркетингу цієї компанії, варто визнати, — досвідчені психологи. Вони дослідили коло постійних співрозмовників своїх абонентів і з’ясували, що їх зазвичай не більш як сім. Так народилися найдешевші послуги «Коло друзів» та «Улюблений номер». Вартість хвилини вихідного дзвінка — від 47 до 77 копійок. Отже, подорожувати вигідніше з друзями. Скористуватися перевагами нових тарифів можуть і нові, і вже чинні користувачі послуги. Їм достатньо зателефонувати зі свого мобільного телефону на безоплатний сервісний номер 477 та обрати будь-який з нових тарифних планів — «АСЕ» або «BASE», незалежно від того, яким пакетом вони користуються. Це коштуватиме лише 10 гривень. А в подальшому, якщо заманеться, можна змінити за 25 гривень один тарифний план на інший.

Гарретт Джонстон запевнив присутніх, що це лише перший з низки інноваційних кроків, які заплановані компанією на квітень. До речі, вже у березні на запрошення «Київстару» відгукнулося кількасот тисяч українців. Тож літо обіцяє бути балакучим.