Як розповів прес-службі ФФУ перший віце-президент національної федерації, виконавчий директор Олександр Бандурко, 9 квітня у приміщенні банкнотно-монетного двору вони спільно з Національним банком України презентують дві пам’ятні монети, присвячені чемпіонатові світу 2006 року. Сам Олександр Іванович разом із президентом федерації Григорієм Суркісом візьме участь у ХХVІІІ конгресі УЄФА на Кіпрі. Торік 22 квітня не стало легендарного українського футболіста Юрія Войнова. До цієї сумної дати планується відкриття пам’ятника на Байковому цвинтарі коштом ФФУ і ПФЛ України.
— А як просуваються справи з будівництвом Будинку футболу?
— Під час засідання ради ФФУ 16 квітня буде закладено пам’ятну капсулу в підвалини Українського будинку футболу. На урочисту церемонію запрошено скарбника УЄФА Метью Шпренгерса, члена виконкому УЄФА, президента Німецького футбольного союзу Герхарда Майєр-Форфельдера, керівника програми допомоги УЄФА Андреаса Кунса і менеджера програми УЄФА «Хет-трик» Бруно Волфісберга. На верхньому полі НСК «Олімпійський» триває реконструкція стадіону, що незабаром відповідатиме сучасним вимогам УЄФА: тут будуть штучний підігрів, автоматичне зрошення, криті трибуни на три тисячі місць з VІP-ложею, табло, освітлення і блок роздягалень для чотирьох команд.
Уже практично завершено будівництво двох синтетичних міні-полів — їх відкриття відбудеться 24 квітня, у рамках святкування Всеукраїнського дня футболу.
— Днями президенти України та Польщі підтвердили свій намір підтримати починання двох федерацій про подання заявки на спільне проведення фінальної частини Євро-2012...
— Ініціативу про спільний чемпіонат підтримала УЄФА, а нещодавно одержано гарантії урядів обох країн. Подальша робота і її масштаби потребують розв’язання організаційних і насамперед фінансових питань.
— Національні збірні, напевно, також матимуть насичений графік?
— Ми продовжуємо шукати для головних команд країни якісних спарингів. Шість збірних у квітні зіграють контрольні матчі. Активно готуємося до проведення чергового турніру для юнацьких збірних пам’яті Віктора Банникова, що проходитиме з 13 по 19 червня. Матчі традиційно відбудуться на стадіонах столиці та Київської області. Визначився і склад учасників. Це збірні України, Чехії, Польщі, Молдови, Росії, Туреччини, Греції і Словаччини. Нашу команду представлятимуть вихованці Ігоря Жабченка.
Відомі також клуби, які 11—15 травня змагатимуться у другому меморіалі Валерія Лобановського. Усі матчі відбудуться на стадіоні «Динамо» імені великого тренера. 12 травня зустрінуться «Шериф» (Молдова, Тирасполь) і «Динамо» (Грузія, Тбілісі), «Динамо» (Україна, Київ) і «Сконто» (Латвія, Рига). Переможець визначиться у фінальному поєдинку 14 травня.
Кращі самбісти МВС змагалися в Донецьку
У Донецьку пройшов чемпіонат Міністерства внутрішніх справ України серед вищих навчальних закладів із самбо. Протягом двох днів на базі Донецького юридичного інституту змагалися тринадцять команд із Києва, Луганська, Львова, Запоріжжя, Херсона, АР Крим...
Про рівень змагань свідчили високі звання учасників, серед яких — майстри спорту міжнародного класу, чемпіони і призери чемпіонатів Європи і світу.
Перше місце посіла команда Національної академії внутрішніх справ (Київ), друге — Юридична академія із Дніпропетровська, а на третьому — також київські спортсмени з Інституту внутрішніх справ.