Національний Комітет Товариства Червоного Хреста України з 5 квітня по 5 травня ц. р. проводить всеукраїнський місячник. Слово президенту цього товариства Івану Усіченку:
— Один із головних напрямів роботи нашої громадської організації — сприяння державі у наданні адресної медико-санітарної, побутової та психологічної допомоги найбільш соціально незахищеним громадянам.
Ми реалізуємо більш як 10 комплексних гуманітарних програм, спрямованих на поліпшення життя інвалідів, самотніх громадян похилого віку, ветеранів війни, безпритульних дітей, потерпілих від стихійного лиха, аварій та катастроф, зокрема, жертв чорнобильської трагедії, хворих на туберкульоз і СНІД.
Ці види допомоги здійснюють майже 500 медико-соціальних центрів і кімнат товариства. Ми маємо відділення, денні стаціонари в домашніх умовах, лікарні та хоспіси — притулки, де перебувають безнадійно хворі. Майже півмільйона інвалідів та хворих похилого віку щорічно обслуговують 3200 сестер милосердя.
До речі, під час трьох попередніх місячників було зібрано й надано допомогу нашим підопічним на суму більш як 7 мільйонів гривень.
Тож звертаюся до вас, шановні співвітчизники, до всіх, кому небайдужі людський біль і горе, із закликом узяти участь у четвертому всеукраїнському місячнику Червоного Хреста й допомогти осередкам та активу товариства поліпшити життя самотніх і немічних, старих і убогих. Приєднуйтеся до нас, творімо милосердя разом!
Рахунок для пожертв: 
№ 26004000144801 в АКБ «Київ», МФО 322498; код 00016797. Валютний рахунок: № 26008000144830 в АКБ «Київ», МФО 322498.
Про підсумки місячника ми неодмінно розповімо читачам «Голосу України».
Записав Яків ГАЛЬЧЕНКО.