Хокей. Юніорська збірна України (гравці не старші 18 років) здобула право 2005 году виступати в першому дивізіоні чемпіонату світу. Підвищення у класі підопічні Івана Правілова оформили переконливою грою в Угорщині. В п’яти зустрічах українці отримали п’ять перемог із загальним рахунком — 62:7! Наша збірна на три очки випередила команди Угорщини та Нідерландів, котрі посіли відповідно друге і третє місця.
Не дивно, що українці очолили парад найкращих бомбардирів чемпіонату. На першому місці — Єгор Єгоров, який закинув шість шайб і зробив дванадцять результативних передач. На другому — Павло Борисенко (11+ 4).
У двох завершальних матчах наші хлопці взяли гору над однолітками з Нідерландів — 11:1, а потім перемогли угорців — 5:2.
Варто відзначити, що збірна України стала не тільки найсильнішою у другому дивізіоні, а ще й найдисциплінованішим колективом. В усіх поєдинках українці «заробили» лише 62 хвилини штрафу. Це — найкращий показник. Приміром, хокеїстів з Нідерландів вилучали з майданчика в 3,5 разу частіше.
І м’ячі для всіх...
Футбол. Учора в палаці мистецтв «Український дім» відбулося засідання «круглого столу» на тему «Урок футболу в школах України: перспективи розвитку». У його роботі взяли участь президент ФФУ, народний депутат Григорій Суркіс, заступник міністра освіти і науки України Віктор Огнев’юк, директори шкіл, учителі фізичної культури. Відбувся обмін думками та обговорення шляхів запровадження уроку фізичної культури з елементами футболу у школах країни згідно з новими держстандартами освіти.
Під час заходу було показано зошит із фізичної культури для учнів 1—11 класів, підготовлений для школярів і вчителів фізкультури відомими фахівцями Ігорем Козетовим та Костянтином Віхровим, а також щоденник учня. ФФУ презентувала зразок нових футбольних м’ячів та підписала контракт з фірмою «2К Інтернешнл» на встановлення лінії з виробництва 200 тисяч м’ячів для передачі в цьому році всім школам України.
Лідер тепер — «Динамо»
Чемпіонат країни. Вища ліга. 19-й тур. 4 квітня.
«Кривбас» — «Шахтар». 1:0. 16 500 глядачів. Гол: Салахович, 79.
«Арсенал» — «Дніпро». 1:1. 3 500. Омелянчук, 21 —Рикун, 8.
«Чорноморець» — «Металург» Зп. 2:1. 10 000. Балабанов, 90+1, 90+3 — Лобанов, 79.
«Волинь» — «Борисфен». 1:0. 9 000. Мітич, 67.
«Таврія» — «Карпати». 1:0. 7 000. Едмар, 87.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Зірка». 1:1. 6 500. Семчук, 68 — Постолатьєв, 65.
«Металург» Д — «Оболонь». 0:0. 2 000.
«Іллічівець» — «Динамо». 0:1. 13 500. Саблич, 89
Можливо, це лише збіг обставин. Але чомусь саме перед поєдинком у Маріуполі проти «Динамо» до «Іллічівця» терміново перевели цілу групу футболістів із донецьких клубів «Шахтар» і «Металург» — Нікітіна, Закарлюку, Цихмейструка, Шищенка, Бредуна...
Справді, цей новоутворений маріупольський ансамбль склав гідну конкуренцію чемпіонові. Особливо в першому таймі. Та не більше, бо вже в другому динамівці мали велику перевагу. І, зрештою, забили переможний м’яч.
Тим часом «Шахтар» зазнав поразки в Кривому Розі і поступився лідерським місцем. А донецький «Металург» хоч і не програв, але також недорахувався очок удома в поєдинку з «Оболонню».
Утім, напруження не зменшилося. Навпаки, ситуація в чемпіонаті загострюватиметься ще більше. Адже в наступному турі «Шахтар» в Донецьку прийматиме «Динамо». І можна не сумніватися, що дуже постарається реабілітувати себе.
Першість країни. Перша ліга. 21-й тур. «Динамо-2» — «Спартак». 1:0. «Борекс-Борисфен» — «Карпати-2». 1:0. «Сталь» — «Нива». 3:0. «Нафтовик» — «Красилів-Оболонь». 3:1. «Арсенал» — «Металіст». 1:2. «Шахтар-2» — «Спартак-Горобина». 2:1. ФК «Миколаїв» — «Зоря». 0:0. «Нафком-Академія» — «Полісся». 3:0. «Закарпаття» — ЦСКА. 1:0. Лідирують: «Закарпаття» — 47 очок, «Металіст» — 41, «Динамо-2» — 40.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.