На тиждень Київ перетворився на столицю класичного танцю — на сцені Національної опери триває п’ятий Міжнародний конкурс балету імені Сержа Лифаря
Цьогорічний конкурс — ювілейний, присвячений 100-річчю від дня народження видатного танцівника та хореографа, українця за походженням Сержа Лифаря, і відбувається під патронатом Президента України Леоніда Кучми. У привітанні конкурсантам глава держави висловив сподівання, що це мистецьке змагання стане чудовим подарунком шанувальникам балету, а конкурс ім. С. Лифаря і надалі залишатиметься окрасою культурного життя України.
На конкурсі змагаються молоді танцівники із 12 країн світу у двох вікових групах, виконуючи і класичні, і сучасні номери. Свої роботи також представляють на суд високоповажного журі й хореографи. Традиційно конкурсне журі очолює уславлений російський балетмейстер Юрій Григорович.
А з нагоди надання імені Сержа Лифаря хореографічному училищу «Київська муніципальна українська академія танцю» відкрито пам’ятну дошку, на якій викарбувано слова: «Україна — своєму геніальному синові».