Голова Верховної Ради України Володимир Литвин розкритикував пропозицію лідера соціалістів Олександра Мороза про постатейне голосування проекту закону про внесення змін до Конституції. На думку глави парламенту, пропозиція лідера СПУ передбачає занадто довгу процедуру обговорення у Верховній Раді.
Нині в парламенті, за словами Голови ВР, відбувається активний процес створення нових фракцій, які б не належали ні до більшості, ні до опозиції. Глава парламенту повідомив, що пропонуватиме народним обранцям ухвалити рішення про індивідуальне голосування. Фахівці вже вивчають можливість внесення змін у роботу системи «Рада», відповідно до яких депутат мав би тиснути на кнопку десять секунд, поки йде голосування.
А останні заяви деяких парламентаріїв щодо маніпуляцій із системою «Рада», за словами Голови ВР, свідчать, що йде розробка «темників» для політиків. Це, на переконання В. Литвина, є способом примусити головуючого «діяти так, як комусь потрібно». Відповідаючи на запитання, хто розробляє ці «темники», він сказав, що журналісти самі прекрасно знають, хто їх пише.
Володимир Литвин не виключає, що система «Рада» може «втомлюватись», але зовсім безглуздо закидати головуючому, що він може маніпулювати результатами голосувань і втручатись у роботу системи.