Яскраво прикрашений символікою Європейського союзу автобус відвідає всі обласні центри України з 5 квітня до 7 травня. Акція має назву «Європейська весна». Організовують її представництво Європейської комісії в Україні, Молдові й Білорусі та громадська організація «Європейський рух в Україні».

«Незабаром ЄС та Україна стануть безпосередніми сусідами, — заявив на прес-конференції, присвяченій цій події, керівник відділу політики, преси та інформації представництва ЄК Стеффен Сковманд. —Мета нашої акції — розповісти людям про Європейський союз, про його цінності, історію. Відвідуючи регіони, де люди не так часто бачать представників ЄС, ми спілкуватимемося з громадськістю, проводитимемо конкурси, вікторини».

Особливого значення, на думку дипломата, акція набуває через вже близьке розширення ЄС. «За нашими дослідженнями, українське населення хоче знати більше про Європейський союз», — каже Стеффен Сковманд.

Першим містом, куди приїде «весняний» автобус, стане наступного понеділка Чернігів. Його пасажири зустрінуться з місцевою владою, викладачами та студентами педагогічного університету, проведуть прес-конференцію. А о 14-й годині на центральному майдані міста розпочнеться безпосереднє спілкування з чернігівчанами.