Президент України Леонід Кучма висловив співчуття у зв’язку із загибеллю людей унаслідок серії вибухів в Узбекистані. В телефонній розмові зі своїм узбецьким колегою Ісламом Каримовим він засудив терористичні акти, що призвели до численних жертв серед мирного населення, і висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

Як повідомляв «ГУ», протягом останніх трьох днів на території Узбекистану було проведено серію терактів, у результаті яких загинули більш як 40 осіб. У ніч на четвер, 1 квітня, один із терористів захопив трьох заручників і утримував їх протягом кількох годин у приватному будинку на вулиці Сагван у Ташкенті. Заручників звільнив спецназ, а терорист заподіяв собі смерть. Після спрацювання вибухового пристрою, встановленого злочинцем біля воріт, постраждали двоє співробітників правоохоронних органів.

З країни надходять суперечливі дані і про кількість нападів на цивільні та міліцейські об’єкти, і про відповідні заходи влади. За останніми повідомленнями, у країні за підозрою в причетності до терактів заарештовано не менш як 30 осіб. Відповідальність за вибухи ніхто на себе не взяв. Влада підозрює у здійсненні вибухів організацію «Хізб ут-тахрір», керівництво якої заявило про непричетність до вибухів, а також рух ваххабітів.