На чому грунтуються такі розрахунки? Насамперед на тому, що з настанням цьогорічного тепла значно зростає кількість рейсів усіляких видів транспорту, котрі прямуватимуть сюди. Так, з 1 квітня міжнародний аеропорт Сімферополь щодня прийматиме пасажирів семи рейсів із чотирьох міст Німеччини. З весни до пізньої осені з Мюнхена, Нюрнберга, Ганновера і Франкфурта-на-Майні щотижня прибуватиме по тисячі туристів. Очікуються також рейси десяти авіакомпаній на маршруті Київ—Сімферополь. Крім того, влітку до Ялти мають причалити 50 великих круїзних суден.
Упорядковується й курортна столиця Криму. Незабаром вона зустріне відпочивальників морем вогнів. Адже нині тут закінчують оновлювати освітлювальні лінії на 100 кілометрах. 
Чимало новинок пропонують залізничники. До кількох десятків додаткових поїздів, серед яких чимало і швидкісних, прибуватимуть влітку на півострів з багатьох куточків Росії. А Кримська дирекція перевезень Придніпровської залізниці планує ввести не менш як 80 пар додаткових потягів дальнього прямування. Отож після п’ятимільйонних приїжджих торік цього літа курортний Крим очікує не менш як шість мільйонів відпочивальників.
Крим.