Фольк-фестиваль «Країна Мрій», одним із затійників якого є Олег Скрипка, планується провести на Івана Купала (6—7 липня) просто неба, на Співочому полі. Розглядається можливість привезти Ґорана Бреґовича — гонорар у нього доступний, але поки що немає грошей навіть на нього.

— Реакція спонсорів дуже цікава: вони реагують на фольклор так, ніби то якась дешева музика, щось несерйозне і тому подібне, — каже Скрипка.

Перетворити «Країну Мрій» у дійсність обіцяють допомогти зарубіжні посольства. За їхньої підтримки (читай: «оплати») на фестиваль мають приїхати гурти з Фінляндії, Польщі, Литви, Туреччини. Є виконавці всесвітньо відомі, але наш пересічний люд про них нічого не знає. Наприклад, кримськотатарський умілець Енвер Ізмайлов — 1995 року він здобув Гран-прі на конкурсі європейських гітаристів у швейцарському місті Лозанна і отримав титул «Золота гітара Європи». Чи Роман Гриньків — бандурист і водночас бандурний майстер, який зруйнував стереотип сприйняття бандури як винятково народно-академічного інструмента. Шануючи традиційну естетику, він створив сучасну бандуру особливої будови, на якій виконує твори Баха, французьких клавесиністів, композиторів-авангардистів. Вони вже дали попередню згоду на участь у «Країні Мрій».

Окрім відомих за кордоном, але не шанованих удома виконавців, на підмостки фестивалю вийдуть і всі наші фольк-рок герої, як-то «Мандри», «Гайдамаки» та інші, але дійство було б фальшивим, якби серед його учасників не знайшлося місця справжнім носіям етнокультури. Прапрадавні Купальські обряди покажуть люди, котрі ще знають, як їх виконувати та що співати.