Але що це? Тимчасова політична гра чи життєва потреба?
Відбулися чергові Всеукраїнські громадські слухання, на яких обговорювано попередню програму Кабінету Міністрів «Відкритість. Дієвість. Результативність» і нову — «Послідовність. Ефективність. Відповідальність». У них взяв участь віце-прем’єр-міністр України Дмитро Табачник разом з керівниками кількох міністерств і відомств.
Всі учасники, а їх, як потім повідомили, було майже 600, розійшлися по різних приміщеннях для роботи в секціях. В одній — наголошувалося на посиленні уваги до виховання молоді, піднесенні загальної культури як одного з найважливіших чинників побудови демократичного суспільства, розвитку, зокрема, власного кіновиробництва, покращенні роботи творчих спілок тощо. В іншій — як поглиблювати ринкові перетворення та поліпшувати регіональну політику.
Та чи не найгостріші дискусії, напевно, точилися у секції «Соціальна політика — стратегічне завдання уряду», де йшлося про заробітну плату, пенсійне забезпечення, зрушення і недоліки у нашому житті-бутті.
В одній із секцій голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко, приміром, наголошував на катастрофічній ситуації, в якій опинилися нині багато місцевих друкованих ЗМІ через запровадження податку на додану вартість і відсутність державної фінансової підтримки. 
Учасники засідань у всіх секціях сходилися на одному: треба, щоб уряд надалі ширше залучав громадськість до розгляду проектів своїх рішень і враховував її пропозиції, тоді їх краще виконуватимуть. Підкреслювалося, що й сама громадськість повинна більше брати на себе зобов’язань і завдань, щоб ефективніший був спільний здобуток.
На підсумковому засіданні всі учасники слухань ухвалили рекомендації про подальшу співпрацю уряду, громадськості й засобів масової інформації.
Київ.