Минулих вихідних в Україні відбулося чимало подій. Та однією із найзнаменніших серед них, без усіляких перебільшень, став третій міжнародний турнір зі спортивної гімнастики «Кубок Стелли Захарової». Він відбувся на арені столичного Палацу спорту. І ми там були, як і належить представникам генерального інформаційного спонсора. Як усі, із задоволенням дивилися змагання, захоплювалися чудовою організацією турніру і високим рівнем його учасників.
Та не тільки ми були високої думки про турнір. Як уже повідомлялося, багато комплементів чарівній, мужній та наполегливій Стеллі Захаровій висловив президент ФІЖ Бруно Гранді. Адже в ті дні в Палаці спорту можна було побачити ціле сузір’я гімнастичних небожителів. Одна з них — олімпійська чемпіонка Неллі Кім — завітала до Києва. Їм було про що згадати — Стеллі та Неллі. А маленькій донечці Захарової — Христинці — дуже сподобалася тітонька з Америки.
На трибунах майже не було вільних місць. І це приємно. Глядачі палко вітали майстрів цього чудового виду спорту із дванадцяти країн. Окрім європейців, до нас приїхали представники США, Канади і навіть далекої Австралії. Це зрозуміло, бо вже не за горами літо й Олімпіада в Афінах. Тому йде напружена підготовка. І кожні змагання — чудова нагода ще раз перевірити сили.
Звичайно, найбільша увага була до своїх спортсменів. І вони не підкачали. Роман Зозуля та Аліна Козич стали абсолютними переможцями. А ще українці назбирали купу призових місць. Чемпіонка Європи-2002 серед юніорів киянка Мірабелла Ахуну — загальна улюблениця — раніше вже вигравала вільні вправи на турнірі Стелли Захарової. Але цього разу прикра помилочка на самому фініші не дала змоги дівчині перемогти. Вона стала другою. Однак не плакала і не впала у розпач. Адже її випередила подруга по команді Аліна Козич. А перемог у Мірабелли, впевнені, попереду ще багато.
Виступи Романа Зозулі, особливо на кільцях, викликали захоплення в залі. Чемпіон розповів нам, що на цьому снаряді випробував нову програму. З нею він, до речі, за два тижні виступатиме на чемпіонаті Європи, а згодом і в олімпійських Афінах.
Звертаючись зі словом прощання до учасників та глядачів, елегантна і красива олімпійська чемпіонка Стелла Захарова сказала, що на всіх чекатиме в цьому Палаці спорту й наступного року. Дай Боже і нам там побувати.