Спортивна гімнастика. Третій міжнародний турнір «Кубок Стелли Захарової». Київ. Палац спорту. 27—28 березня. Участь брали команди: Австралії, Бельгії, Білорусі, Греції, Іспанії, Канади, Росії, Словаччини, США, Угорщини, України, Хорватії.
Ці змагання, на яких «Голос України» традиційно виступає інформаційним спонсором, вийшли на славу. Два дні в Палаці спорту з ранку до пізнього вечора ніде було, як кажуть, яблуку впасти. І переважна більшість серед глядачів — молодь. Режим у залі був цілком демократичний. Уболівальники спілкувалися з учасниками, фотографувалися.
На знімку: приз найсильнішій у багатоборстві Аліні Козич вручає Стелла Захарова.
— Я в захопленні від такої атмосфери, — сказала мені радісна Ніколь Гаррісон із команди США. — Щиро закохалася в Київ та його мешканців. Тепер у мене в Україні багато друзів. І це особливо приємно, бо маю українське коріння. Моя бабуся родом з Києва. А ще дуже радію, що стала призеркою у змаганнях на брусах (третє місце) і на колоді (друге місце).
Цю тему продовжив ще один колишній киянин, кремезний, з козацькими вусами Віктор Вєтров — тренер жіночої збірної Сполучених Штатів.
— Отак по-справжньому щезають кордони в молодих душах. У ці дні на арені Палацу спорту Києва народилася модель майбутнього, омріяного багатьма світу — теплого, яскравого, радісного. Ми з великим задоволенням приїдемо на наступний турнір до Стелли Захарової. І не дай Боже, щоби з чиєїсь злої волі все це раптом припинилося. Таким, як пані Захарова, варто всіляко допомагати. Через таких людей світ отримує позитивну інформацію про Україну...
Присутній на турнірі президент Міжнародної федерації гімнастики (ФІЖ), італієць Бруно Гранді також сказав багато хвалебних слів на адресу організаторки київських змагань. «Дуже важливо, що в Києві в командах виступають одразу по два дорослі спортсмени і стільки само гімнастів-юніорів, — сказав шанований гість. — Таке на гімнастичних турнірах побачиш, на жаль, украй рідко. А користі від цього дуже багато».
Українські спортсмени на рідній арені виступили досить вдало. Особливо наші лідери — Роман Зозуля та Аліна Козич. Але на чемпіонаті Європи в Нідерландах та на олімпійському турнірі в Афінах буде незрівнянно складніше. І до тих серйозних іспитів треба бути готовим.
Чоловіки. Командні змагання. 1. США. 2. Україна-1. 3. Україна-2. Багатоборство. Роман Зозуля (Україна). Поперечина. Валерій Гончаров (Україна). Бруси. Зозуля. Стрибок. Філіп Уде (Хорватія). Кінь. Рафаель Мартінес (Іспанія). Вільні вправи. Євген Богоносюк (Україна). Кільця. Зозуля. Юніори. Багатоборство. Андрій Ісаєв (Україна).
Жінки. Командні змагання. 1. Росія. 2. Україна-1. 3. Україна-2. Багатоборство. Аліна Козич (Україна). Вільні вправи. 1. Козич. 2. Мірабелла Ахуну (Україна). Бруси. Даша Згоба (Україна). Стрибок. Козич. Колода. Світлана Клюкіна (Росія). Юніорки. Багатоборство. Крістіна Правдіна (Росія).