Олігархам та людям, які мають великий бізнес, не можна працювати в парламенті й уряді. Таку думку висловив Президент України Леонід Кучма, перебуваючи з робочою поїздкою на Рівненщині. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави. «Я не повірю, що людина, яка прийшла з великого бізнесу, перейматиметься державними справами. Всі лобіюють власні інтереси, а потім — що залишиться — державі», — наголосив Президент.
Виступаючи на нараді, Леонід Кучма зазначив, що в нього немає жодних сумнівів у тому, що Україна самостійно завершить роботи із введення в дію енергоблоків Рівненської та Хмельницької АЕС. «Ми практично кинули виклик світові, насамперед «великій сімці», яка взяла на себе зобов’язання і до сьогодні його не виконала», — сказав Президент України.
А стан добудови енергоблоків Президента серйозно занепокоїв: «Я дійшов висновку, що запізно відправив у відставку Гайдука і Єрмілова». Глава держави попередив і віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва про його неминучу відставку, якщо енергоблоки Рівненської та Хмельницької АЕС вчасно не буде введено в дію.