Спортивна гімнастика. Сьогодні та завтра столичний Палац спорту стане місцем проведення вже третього міжнародного турніру на Кубок Стелли Захарової. Нагадуємо, що традиційним інформаційним спонсором цього популярного і престижного змагання виступає «Голос України»!
Цього року до Києва завітали збірні дванадцяти країн, більшість із них — основним складом. На останній перед подією прес-конференції олімпійська чемпіонка Стелла Захарова розповіла, що на помості головної спортивної арени України свою майстерність демонструватиме 101 учасник (50 жінок і 51 чоловік). Цікаво, що більшість із них улітку виступатиме на Олімпійських іграх в Афінах. Українська збірна представлена в Києві двома складами. Боротьбу за нагороди неодмінно поведуть лідери — Олена Кваша, Аліна Козич, Роман Зозуля та інші.
На прес-конференції були присутні і спілкувалися з журналістами тренер збірної Канади Дейв Брубейкер, а також одна з його учениць — Мелані Ракка. За словами наставника, Кубок Стелли Захарової має для нього велике значення, бо турнір робить великий внесок у розвиток спортивної гімнастики у світі, допомагає виявити себе молодим і перспективним гімнастам.
А Мелані не приховувала захоплення Києвом та змаганнями. Дівчина, котра, як з’ясувалося, має українське коріння, вдруге боротиметься за медалі на турнірі Стелли Захарової. За словами симпатичної спортовки, їй дуже подобаються і гімнастки, і саме місто, і турнір зокрема. До того ж у Канаді — велика українська діаспора, яка жваво цікавиться всім, що відбувається на історичній батьківщині. А враження від минулорічних відвідин України стали для Мелані вирішальними. Тому вона знову в нашій столиці. І дуже радіє з цього приводу.
Отже, приходьте до Палацу спорту (сьогодні початок змагань об 11.00, а завтра — о 15.00). Вхід вільний.