Київ. У засіданні Першого спортивного конгресу України взяв участь Прем’єр-міністр Віктор Янукович.
— Нинішній рік — олімпійський, — зазначив Прем’єр-міністр. — Це визначна подія не тільки для спортивного загалу, а й для усіх громадян, для всієї нації. Адже за результатами Олімпійських ігор буде оцінено спортивні досягнення кожної країни.
Прем’єр-міністр зауважив, що одним із завдань спортивної громадськості було і залишається питання піднесення престижу фізичної культури і спорту в школах та дитячо-юнацьких колективах.
Торкнувшись питань фінансування спортивної галузі, глава українського уряду нагадав, що торік заплановані бюджетні кошти на потреби фізичної культури і спорту було реалізовано на сто відсотків. Водночас Віктор Янукович зазначив, що ця галузь конче потребує значно ширшого залучення позабюджетних джерел фінансування.
Голова Державного комітету України з питань фізичної культури і спорту Микола Костенко, виступаючи на конгресі, ознайомив присутніх з основними засадами Національної спортивної доктрини.
Олімпійський вогонь запалено!
Перед храмом богині Гери у древній Олімпії запалено вогонь літньої Олімпіади-2004, що пройде в Афінах. Роль жриці богині виконала акторка Таліа Прокопіу, а першим спортсменом, який отримав запалений смолоскип, став грецький метальник списа Костас Гациудіс. Вогонь за традицією запалили від сонячних променів за допомогою параболічного дзеркала в руїнах храму Гери, де в 776 році нашої ери зародилися Ігри. До Києва вогонь прибуде 5 липня. Учора оргкомітет з проходження олімпійського факела назвав щасливців, які нестимуть вогонь вулицями нашої столиці.
Ось так би й дорослим...
Футбол. Вайнштадт (Німеччина). Юніори (U-17). Другий відбірковий раунд чемпіонату Європи. Збірна України, яку очолює Віктор Кащей, у стартовому матчі виграла в команди Данії — 2:0 (Глакий, 61, 78). Сьогодні наші хлопці зіграють з німцями, а 29 березня — зі словаками.
Лише результати
Кубок УЄФА. 1/8 фіналу. Матчі-відповіді. 25 березня. «Барселона» (Іспанія) — «Селтик» (Шотландія). 0:0 (перша зустріч — 0:1). «Валенсія» (Іспанія) — «Генчлербірлігі» (Туреччина). 2:0 (0:1). «Брюгге» (Бельгія) — «Бордо» (Франція). 0:1 (1:3). «Мальорка» (Іспанія) — «Ньюкасл» (Англія). 0:3 (1:4). ПСВ (Нідерланди) — «Осер» (Франція). 3:0 (1:1). «Інтер» (Італія) — «Бенфіка» (Португалія). 4:3 (0:0). «Марсель» (Франція) — «Ліверпуль» (Англія). 2:1 (1:1). «Рома» (Італія) — «Вільярреал» (Іспанія). 2:1 (0:2). Отже, в 1/4 фіналу (8 і 14 квітня) зустрінуться: «Бордо» — «Валенсія», «Марсель» — «Інтер», «Селтик» — «Вільярреал», ПСВ — «Ньюкасл».