Минулого вівторка в результаті нічної бійки і погрому в барі «Коттон» постраждало дев’ятеро молодиків, двоє з них з ножовими пораненнями перебувають в тяжкому стані. Майже 50 нападників били всіх підряд. Так кримські татари помстилися за інцидент у центрі міста, який трапився двома годинами раніше між їхніми земляками і невідомими перехожими. «Вони щось не поділили і кримському татаринові було заподіяно непроникну рану в поперек», — сказав начальник центру громадських зв’язків Головного управління МВС України в Криму Олександр Домбровський.
За фактом бійок порушено кримінальні справи. Вже затримано 30 підозрюваних. Встановлено, що дехто із затриманих учасників нічного інциденту, зазначив начальник ГУ МВС України в Криму Микола Паламарчук, брав участь і в нападі на операторів знімальних груп російського «Першого каналу» і українського «Інтеру» в Сімеїзі.
Державний комітет України у справах національностей та міграції у своїй заяві з приводу інциденту закликав не надавати цим подіям міжнаціонального забарвлення. Прем’єр-міністр автономії Сергій Куніцин звернувся до журналістів з проханням не нагнітати ажіотажу навколо того, що сталося. «Нині головне завдання місцевої влади — не робити з конфлікту міжнаціонального», — заявив він.
Меджліс вважає, що «ця ситуація — не конфлікт між слов’янським населенням і кримськими татарами», проте картає за бездіяльність силовиків у той час, коли на півострові більшає конфліктів, до яких можливо причетні скінхеди — структури російських фашистів.
А представники влади вважають, що ситуацію на півострові нагнітають спеціально напередодні 60-річчя депортації, і коріння цих провокацій не є кримське. До Сімферополя уже прибули Генпрокурор Геннадій Васильєв, перший заступник голови СБУ Юрій Землянський і перший заступник Міністра внутрішніх справ Михайло Манін.
Крим.