Спортивна гімнастика. Учора у столичному кафе-барі «Планета Спорт» відбулася остання перед стартом ІІІ міжнародного турніру «Кубок Стелли Захарової» прес-конференція. На запитання представників ЗМІ відповідала олімпійська чемпіонка Стелла Захарова. Нагадаємо, що ці масштабні й авторитетні змагання, на які зберуться найкращі гімнасти планети, відбудуться в Палаці спорту 27—28 березня (вхід вільний). А генеральним інформаційним спонсором за традицією виступає «Голос України»!
Стрибки у воду. На іспанському етапі Гран-прі українські спортовці здобули чотири медалі. Переможцем на десятиметровій вишці став Роман Володьков. Костянтин Міляєв виборов тут «срібло». А в змаганнях жінок на цьому снаряді бронзова відзнака — у нашої Олени Жупіної, яка в парі з Ганною Сорокіною стала третьою ще й у синхронних стрибках з триметрового трампліна.
Хокей. На запрошення білоруської федерації національна збірна України 8 і 9 квітня проведе дві контрольні зустрічі в Мінську з командою цієї країни. Для господарів вони стануть останньою перевіркою перед першістю світу в першому дивізіоні, що стартує 12 квітня. Після повернення з Мінська наша головна команда планує провести спаринг з клубом російської Суперліги — «Хіміком» (Воскресенськ).
«Полісся» зійшло з дистанції
Футбол. На засіданні бюро ПФЛ гаряче вирішували долю Юрія Максимова, котрого вилучили з поля в матчі «Борисфена» з «Арсеналом». Він ще й бійку мало не влаштував з тренером «канонірів» В’ячеславом Грозним. Вердикт суворий — дискваліфікація футболіста на п’ять матчів. А «Борисфен» оштрафовано на п’ять тисяч гривень.
Задовольнили прохання житомирського «Полісся» про зняття команди з турніру першої ліги і про припинення членства цього клубу в ПФЛ. Про причини президент «Полісся» Зая Авдиш (він же віце-президент ПФЛ) пообіцяв розповісти у присутності представників ЗМІ.
На прохання тренера національної збірної України Олега Блохіна було скориговано календар національних змагань. Так, із 17-го на 16 квітня перенесено 21-й тур. А 20 квітня замість 21-го гратимуть поєдинки у відповідь кубкових півфіналів. Усе це зроблено заради ліпшої підготовки збірної до товариського матчу зі збірною Словаччини в Києві 28 квітня.
А вчора Олег Блохін спілкувався з пресою і оприлюднив склад кандидатів на контрольний матч проти Македонії (Скоп’є, 31 березня). Воротарі — Олександр Шовковський, Віталій Рева (обидва — «Динамо»); оборонці — Сергій Симоненко («Чорноморець»), Богдан Шершун (ЦСКА, Росія), Андрій Русол, Сергій Матюхін, Володимир Єзерський (усі — «Дніпро»), В’ячеслав Чечер («Металург», Донецьк); півоборонці — Олег Гусєв, Андрій Гусін (обидва — «Динамо»), Анатолій Тимощук, Адріан Пуканич (обидва — «Шахтар»), Сергій Мізін («Карпати»), Максим Калиниченко, Дмитро Парфенов (обидва — «Спартак», Росія), Руслан Ротань, Олександр Рикун, Сергій Назаренко (всі — «Дніпро»); нападники — Олександр Косирін («Чорноморець»), Сергій Ребров («Фенербахче», Туреччина), Андрій Шевченко («Мілан», Італія), Олег Ящук («Андерлехт», Бельгія).
Не дратуй червоно-чорних «дияволів»...
Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі. 24 березня.
«Мілан» (Італія) — «Депортиво» (Іспанія, Ла-Корунья). 4:1. Мілан. «Сан-Сіро». 60 000 глядачів. Голи: Кака, 45,49, Шевченко, 46, Пірлу, 53 — Пандіані, 11.
Іспанська команда, яка «посміла» відкрити рахунок, либонь, була вже не рада, що розбудила звіра. «Мілан» зрівняв рахунок у першому таймі. А після перерви впродовж якихось восьми (!) хвилин забив ще три м’ячі. Після цього гості, однак, не зупинилися. Але й забити бодай ще раз не змогли.
«Порту» (Португалія) — «Ліон» (Франція). 2:0. Порту. «Драгау». 46 910 глядачів. Голи: Деку, 44, Карвалью, 72.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.