Сьогодні минає п’ята річниця від дня трагічної загибелі видатного державного та політичного діяча В’ячеслава Чорновола. Його загибель була трагедією для всього українського народу, наголосив голова Народного руху України Борис Тарасюк на вчорашній прес-конференції. Справа В. Чорновола — боротьба за процвітання України — живе, і це є кращим свідченням того, що його ім’я назавжди залишиться в наших серцях.
Водночас учасники прес-конференції наголосили, що і досі не виконано постанови ВР, якою передбачено, зокрема, заснування щорічної премії імені В. Чорновола, встановлення пам’ятників у Києві та Львові й створення садиби-музею на його батьківщині. Хоча, як зазначив народний депутат Геннадій Удовенко, в Золочеві (Львівська область), де Чорновіл відбував останні дні засудження, пам’ятник все-таки споруджено, щоправда, на добровільні пожертви громадян.
Керівництво Народного руху обурене також і небажанням Міністерства внутрішніх справ об’єктивно розслідувати причини трагедії. Хоча офіційною версією загибелі депутата вважається дорожньо-транспортна пригода, «Рухівська» комісія на чолі з Миколою Степаненком (колишній працівник МВС) провела альтернативне розслідування. Керівництво НРУ переконане: аварія «не що інше, як політичне замовлення», і вимагає поновити слідство.