Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не виключає, що конституційна реформа може бути проведена до кінця березня.
Нині, за словами Голови ВР, треба «зберегти рівновагу в парламенті, зберегти, за великим рахунком, парламент». «Тиск іде неймовірний, кожен вимагає своє, кожен читає Регламент так, як він хоче», — зазначив Володимир Литвин, додавши, що головне — щоб усе відбувалося в рамках Регламенту.
У парламенті зареєстровано більш як тисячу законопроектів, отже, на переконання глави парламенту, необхідно проводити додаткові два дні пленарних засідань — 30 і 31 березня.
Володимир Литвин вважає, що «спочатку потрібно домовитися про правила, а потім приступати до ухвалення рішення». Проте, за його словами, чомусь уникають розгляду проекту постанови, яка регулювала б процедуру ухвалення рішення із законопроекту про політичну реформу.
Говорячи про продовження сьогоднішнього пленарного засідання до кінця розгляду проекту закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі, Голова ВР наголосив: якщо народний депутат — автор змін до даного законопроекту — наполягатиме на своїх правках, то він виноситиме це на голосування. (До речі, як повідомив постійний представник Президента у ВР Олександр Задорожній, до законопроекту внесено 972 зміни і доповнення).
«Я можу працювати 20 годин на добу. Головне, щоб це витримали народні депутати», — резюмував Литвин.
А у п’ятницю депутати розглянуть законопроект про вибори в місцеві органи влади — таке рішення було прийнято на Погоджувальній раді лідерів фракцій і груп у вівторок, повідомляє «Українська правда».