Пані та панночки, скажіть відверто: як давно ви одягали сукню? Тільки справжню: з вишуканим гаптуванням, лагідним боа, штучними квітами чи мереживом. А на додачу кокетливого беретика зі стразами чи капелюшка з вуаллю... Схоже, і ви згадуєте про елегантне вбрання лише напередодні свят чи урочистих подій. Шкода, адже саме красива сукня перетворює і бізнесвумен, і студентку на справжню ЖІНКУ.
На щастя, про цей рецепт краси не забувають вітчизняні дизайнери. І раз на півроку влаштовують свято сукні — конкурс «Кришталевий силует». Цього разу поважне журі вже вдруге очолив відомий кутюр’є В’ячеслав Зайцев. Під час вручення призів він визнав, що на відміну від попереднього конкурсу, моделі українських дизайнерів варті багатьох компліментів. Особливо сподобалося Зайцеву якісне й сучасне прочитання фольклору. (До речі, можливо, через специфіку конкурсу, сам метр був у чорному френчі, картатому шотландському кілті поверх брюк та смугастих гетрах).
На П’ятому конкурсі одного плаття за перемогу боролися 18 дизайнерів у номінації «прет-а-порте де люкс» та 11 — у номінації «фентезі». У першій призові місця посіли: Людмила Кисленко із ефемерно-сірою моделлю «Катарсис», Айна Гасе із яскравою й наївною «Амелі» та будинок побуту «Столичний» із неперевершеною червоною гофрованою сукнею «Мрія» (дизайнер Юрій Варивода). У другій номінації кращими стали: Алла Рашевська із «Джемом», Христина Гусина з фантастичним персонажем-квіткою «Любить — не любить» (спідниця складалася з семи пелюсток, котрі модель розкидала по подіуму) і знову Айна Гасе з оригінальним комплектом «Статус-кво» (поперек моделі прикрашала величезна червона прищіпка).
А гран-прі уповні сподівано виборола Олена Черевична та її щедро вишита «Українська несподіванка» (на знімку). До речі, образ україночки втілила на подіумі Марися Горобець — журналіст і студентка Києво-Могилянської Академії.