Севастополець Володимир Мелянський — арбітр міжнародної категорії, почесний працівник фізичної культури і спорту України щойно відзначив 60-літній ювілей. А ось день народження за всі ці роки він зміг відсвяткувати лише 15 разів — народився в високосний рік, 29 лютого. Земляки його знають дуже добре — щодня Володимир без стуку входить у квартири севастопольців і з ТБ-екрана розповідає про останні події спортивного життя міста-героя і України загалом. Його репортажі, кореспонденції з арен, стадіонів, рингів друкують на сторінках міських і державних ЗМІ. Володимир Мелянський починав свій шлях у журналістику на початку сімдесятих.
Долю Володимира з дитинства визначив спорт, до якого прилучив його батько, що стояв біля джерел організації знаменитого товариства «Динамо», заслужений динамівець України. На початку 70-х уперше взяв у руки мікрофон, почав друкуватися і в газетах. А в 1991 році, коли в Севастополі відкрилася міська студія телебачення, Володимир Мелянський став одним із перших її співробітників. Він і сьогодні працює в Севастопольській державній регіональній телерадіокомпанії.
Удосконалення репортерської майстерності йшло паралельно зі зростанням майстерності Мелянського-арбітра і коментатора. Ще в 1979 році він як суддя-інформатор успішно провів у Москві Спартакіаду народів СРСР за участю атлетів з 96 країн світу. Це була генеральна репетиція Олімпіади-80.
Сьогоднішній ювіляр — постійний ведучий традиційного міжнародного турніру «Кубок Чорного моря», конкурсів Євразії «Міс і містер рингу». Як представник телестудії ВМНУ «Бриз» Мелянський веде спортивну частину військово-морських навчань у Донузлаві, за що в числі вищого офіцерського складу нагороджений грамотою Верховного Головнокомандувача України Леоніда Кучми.