З нетерпінням очікуємо літніх Олімпійських ігор. То які шанси в Афінах українських спортсменів? Голова Держкомспорту Микола Костенко під час нещодавнього перебування в Яремчі, де відбулося виїзне засідання колегії головного спортового штабу країни спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму, відповів на це запитання кореспондентові «Голосу України».
— Якщо ситуацію оцінювати об’єктивно, то наші стартові умови тепер набагато кращі, ніж були, скажімо, перед попередньою Олімпіадою в Сіднеї. Маю на увазі те, що нині на чемпіонатах світу ми завоювали на сім медалей більше, ніж тоді. Вперше на цих Олімпійських іграх виставимо висококласну команду з гандболу. Ви, либонь, пам’ятаєте, що в Атланті-96 в ігрових видах ми були представлені волейбольною (жіночою) і ватерпольною збірними. Однак вони стали, даруйте, постачальниками очок для решти. Наш гандбольний колектив посідає четверту позицію у світі. Тому має добрі шанси на медалі.
До речі, такий результат став несподіванкою для суперників наших дівчат. Я радий, що спільно з Національним олімпійським комітетом ми подбали про підготовку цієї команди, про участь її в турнірах.
Скажу відверто, що у п’ятнадцяти видах спорту з двадцяти п’яти, в яких братимемо участь, можемо претендувати на нагороди. Особливі олімпійські сподівання ми пов’язуємо з плаванням, легкою атлетикою, спортивною і художньою гімнастикою, фехтуванням, важкою атлетикою... Одне слово, серед претендентів —120 спортсменів. Але, якщо дивитися на речі реально, то розраховуємо десь на 25 медалей.
Івано-Франківська область.