То справді велика радість: вперше в історії українського волейболу чоловіча команда клубу «Локомотив» Південної залізниці у змаганнях, що проходили в австрійському Інсбруку, завоювала один із найпочесніших трофеїв — Кубок європейських топ-команд.
П’ятиразовий чемпіон України харківський «Локомотив» уже третій рік поспіль є учасником фінальної стадії подібних турнірів. Першого разу волейболісти-залізничники посіли четверте місце, другого — стали срібними призерами. І ось, нарешті, «золото». Шлях до нього, щоправда, пролягав через уперту боротьбу з португальцями (клуб «Кастела да Майа») та у фіналі —з румунським «Дельтаконс». Перемігши останній з рахунком 3:1, харків’яни стали володарями престижної нагороди.
З нагоди цієї подїі Міністр транспорту України, генеральний директор «Укрзалізниці» Георгій Кірпа привітав спортсменів-харків’ян з великою перемогою. В урядовій телеграмі, надісланій їм, зокрема, сказано: «Щиро вітаю гравців і тренерів волейбольної команди «Локомотив» Південної залізниці з перемогою у фіналі Європейського волейбольного турніру топ-команд. Ваші мужність, спортивна майстерність і воля до перемоги слугують для всіх залізничників України яскравим прикладом наполегливості у досягненні мети, сприяють розвитку фізичної культури і спорту, піднімають авторитет і престиж нашої галузі...»